Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С тържество и награди отбелязаха 99-ата годишнина на Икономическия университет
Автор: Стоян Маджиров 15:59 / 14.05.2019Коментари (0)2507
С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 99-ата годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, кап. I ранг Камен Кукуров – началник на щаба на ВМС, Лилия Христова – директор на дирекция "Образование и младежки дейности", представители на Общински съвет – Варна, на Варненската и Великопреславка митрополия, бивши ректори на университета, преподаватели, студенти. 

"В навечерието на 100-годишнината на висшето учебно заведение използвам случая да изкажа благодарност лично на ректора  - проф. Пламен Илиев, и на академичното ръководство, за професионализма и  всеотдайността, с които утвърждават имиджа на Икономическия университет, но и на Варна - като водещ образователен център в национален мащаб и в европейското образователно пространство. Доказателство за това са отлично подготвените кадри, които намират успешна реализация и са търсени от наши и чужди инвеститори. Последен пример за това е решението на компанията Coca-Cola да открият офис, който ще обслужва Източна Европа, именно тук във Варна. Основен аргумент на инвеститорите бе наличието на млади хора в града, които получават качествена подготовка в Икономическия университет! В навечерието на 24 май желая на всички здраве, нови предизвикателства и успехи!", заяви кметът Иван Портних

Той припомни доброто партньорство между вуза и Община Варна в общата кауза "Варна - град на знанието", като подчерта, че са впечатляващи усилията, които университетът полага за гъвкаво адаптиране на учебните програми спрямо изискванията на бизнеса и пазара на труда. Кметът поздрави ръководството за духовното пространство в университета, обогатено с новото пано на Стоимен Стоилов. Ректорът на учебното заведение проф. Пламен Илиев връчи наградата "Студент на годината 2018“ на Михаил Димитров, специалност "Финанси“, Александра Колева – ОКС "Магистър“ и Боряна Пращилова - от Колежа по туризъм. Всички зам.-ректори и декани на факултети получиха статуетки в знак на признателност за добрата съвместна работа от проф. Илиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: