Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Награди от община Варна за трима големи български актьори
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 02.06.2019Коментари (0)2289
©
Трима големи български актьори ще получат почетен плакет на кмета по време на Международния театрален фестивал "Варненско лято“, по повод навършване на кръгли годишнини. Това са роденият във Варна Стефан Мавродиев – 75 г., Ириней Константинов – 70 г., и Владо Пенев – 60 г. Професионалният път на последните двама е свързан с ДТ "Стоян Бъчваров“. Новината стана ясна при официалното откриване на фестивала снощи, когато на сцената излязоха кметът Иван Портних, Цветана Манева – артистичен директор на фестивала; Николай Йорданов – изпълнителен директор,  Даниела Димова – директор на ТМПЦ, Веселина Михалкова – артистичен директор, както и представител на Министерството на културата.

"Огромна чест е, че имаме възможност да изразим уважението на Варна към тези трима големи български актьори! И е прекрасно, че техните лични празници ще бъдат споделени с нас по време на Международния театрален фестивал "Варненско лято“. Винаги съм приемал този фестивал като важен имиджов продукт, символ на културния живот на Варна и на България. Затова отношението на общината към него не е просто финансова подкрепа, а уважение и респект! Вярвам, че с нашия нов проект за ремонт на сцена филиал, ще създадем нова театрална територия, на която ще могат да гостуват още повече спектакли с високо качество и изисквания. Защото варненската публика заслужава най-доброто!“, заяви кметът Иван Портних. Той благодари специално на организаторите за тяхната всеотдайност.

XVII издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" бе открито с постановката "Опит за летене“ от Йордан Радичков на Народния театър, с режисьор Стоян Радев. Той е част от десетте избрани в българската селекция представления, откроили се през изминаващия театрален сезон. Специален фокус в нея е 90-годишният юбилей от рождението на един от най-значимите български автори Йордан Радичков.  Веднага след това започна уличното представлението "Нощта на белите коне“  на мим формация Жар Театър.

Програмата на фестивала е събрана в четири модула: "Българска селекция“, "Международна селекция“, "Програма Шоукейс“ и "Паралелна програма“ и ще зарадва варненци с повече от 30 събития. Тазгодишното издание на фестивала ще продължи до 11-ти юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ и др. Мотото му е "Преливащи се театрални реалности“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: