Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Рекорд! Грации от 25 държави идват във Варна за турнира "Царица Маргарита"
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 14.06.2019Коментари (0)1068
©
Състезателки от 25 държави ще се представят на турнира по художествена гимнастика "Царица Маргарита“ във Варна. 27-ото издание на проявата е на 6 и 7 юли в зала "Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. До момента участие са потвърдили Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Египет, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Унгария, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и домакините от България.

Това е абсобютен рекорд в историята на турнира, който води началото си от 1992 г. Досега най-масово бе участието през 1995 и 2006 г., когато се представиха по 17 държави. Миналата година участваха школите на 14 страни. Създател и организатор на проявата от календара на БФХГ е Анелия Атанасова.

"Преди броени дни навърших 70 години. Получих десетки поздравления, но най-големият подарък за юбилея ми е участието на толкова много държави. Не може да не ме радва фактът, че нашият турнир се утвърди през годините и днес се превръща в едно минисветовно първенство“, заяви Анелия Атанасова.

Както и миналата година, в настоящото издание на проявата ще се проведат паралелно две състезания. Първото е турнир по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). Надпреварата тук е в две възрастови групи - девойки старша и жени. 10 гимнастички при жените ще се състезават в шампионат на уредите и многобой.

"По-любопитна е надпреварата при девойките. Тук на килима ще си дадат среща 30 момичета, като състезанието ще се проведе по интересна схема, която ще бъде приложена на първия световен шампионат за младежи в Москва от 19 до 21 юли. Ще има освен шампионат на уредите и индивидуален отборен многобой, а с включването и на 6 девически ансамбъла ще се формира и отборно класиране. На практика варненският турнир е последна проверка за девойките преди шампионата в Москва и затова състезанието се очертава много силно“, коментира Мая Максимова, технически секретар на турнира.

Шампионатът в Москва е първият в историята на художествената гимнастика за тази възраст. Той ще се проведе в комплекс "Лужники“ в руската столица. Досега девойките играеха само на европейски първенства и на младежки олимпийски игри.

На "Царица Маргарита“ във Варна по традиция ще видим и ансамблови съчетания. При девойките ще се представят Великобритания, Германия, Испания, Норвегия, Унгария и България, а при жените ще изиграят композициите си Турция и Израел.

Клубният турнир във Варна ще бъде изпитание най-вече за родните гимнастички, разпределени в няколко възрастови групи, а във втория ден от надпреварата – на 7 юли, след приключване на финалите в турнира на ФИГ, е предвидено и състезание за най-малките от школите – "Гимнастрада“.

Още по темата: общо новини по темата: 43
04.12.2020
07.10.2020
08.09.2020
14.03.2020
06.02.2020
27.09.2019
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: