Нови разкрития за състоянието на Шумахер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:52 / 15.09.2019
1112
Хирург от болницата, в която се лекуваше Михаел Шумахер по-рано тази седмица, разкри, че лечението, на което се е подложила легендата на Формула 1, би повлияло на увредения му мозък. Когато се разбра, че Шумахер ще се лекува със стволови клетки в парижката болница Жорж-Помпиду, много от феновете му се надяваха, че това ще помогне на 50-годишния германец да преодолее видимата си мозъчна травма.

Но професор Мишел Пучеат, който според "La Gazzetta dello Sport" е експерт по стволови клетки, близък до екипа, който лекува Шумахер, смята, че лечението е насочено повече към сърцето на бившия пилот на Ferrari.

"Без да знаем състоянието на пациента, е трудно да се даде точен прочит на вида на лечението. Но като се вземе предвид местоположението на болницата и лицето, отговорно за грижите му, не става въпрос за лечение на мозъка. "

Той каза, че някои експериментални лечения със стволови клетки на мозъка са изпробвани в Русия, докато във Франция и Швеция са правени опити за ограничаване на ефекта от болестта на Паркинсон. "Резултатите бяха интересни, но само в краткосрочен план", каза Пучиат. "Доколкото знам, няма проучвания за използването на стволови клетки за лечение на мозъчни наранявания при пациенти с коматозни или вегетативни заболявания. В тези случаи клетките са необратимо мъртви."

Той каза, че е по-вероятно лечението със стволови клетки да разреши възпалението в други органи, като сърцето, или да лекува остеоартрит.

Пучиат завърши със следното заключение: "Експериментите за регенериране на сърдечни клетки не успяха, както се надявахме", разкриват от GPToday.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).