Европейският шампион по футбол за девойки похвали терените в Албена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:56 / 01.10.2019
1101
Албена е оценена отлично като футболна дестинация от Германия – европейският шампион по футбол за девойки на УЕФА, който се проведе през май във ваканционното селище. След провеждането на всеки УЕФА турнир участниците в него оценяват предоставените им условия по няколко критерия: настаняване, храна, тренировъчна база, транспорт, качество на терените, медицинската помощ и съпътстващите турнира мероприятия.

Според Джесика Бер – представител на Немската футболна асоциация условията за настаняване, които Албена е предоставила, са отлични – големи стаи, наличие на медицински кабинет и стаи за срещи за всеки отбор, възможност всички отбори да се настанят в един хотел и да се чувстват "у дома си“ в него; приятелски настроени и услужливи служители; вслушване в препоръките за приготвянето на храната, съгласно хранителния режим на играчите.

Оценката на немския отбор за тренировъчните терени е положителна – играчите и техните треньори са доволни от условията както на стадионите в Албена, така и на тези в Оброчище. Наистина високо те оценяват стадион Албена 1, на който се играха част от самите мачове и финала на турнира. Според тях той предоставя отлични условия, големи и чисти съблекални и качествен терен, съобразен с всички европейски стандарти.

След отличното представяне на Албена като домакин на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години на УЕФА през май, през септември комплексът – Европейски курорт на спорта – беше домакин на още един УЕФА турнир – приятелското първенство за юноши до 15 години. Албена може да се похвали, че през април 2020 предстоят още турнири на УЕФА, а се водят преговори и за други съвместни прояви. Ваканционното селище се стреми непрекъснато да подобрява и развива спортната с база, с което да привлича нови международни партньорства.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).