Близо 80 участници събра турнирът по ускорен шах, организиран от ГЕРБ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:04 / 22.10.2019
2961
77 състезатели се включиха в двадесет и четвъртото издание на открития турнир по ускорен шах, организиран от ГЕРБ – Варна. Освен от морската столица, за състезанието дойдоха и участници от Добрич, София, Трявна и Шумен, сред които международни майстори, ФИДЕ майстори и национални майстори.

По традиция организатори на турнира са ръководителят на ПП ГЕРБ – Одесос, д-р Руслан Тошев и Георги Недев, досегашен кмет на централния варненски район и кандидат за нов мандат. Двамата са майстори на спорта и част от ръководството на "Българската федерация по шахмат 1928“.

Първото място зае варненец – победител в състезанието е майсторът на спорта Павел Янев. Втори остана Валентин Панбукчиян, международен майстор на спорта, трети е м.с. Тома Киряков от Добрич, четвърти – м.с. Христо Ивелинов, пети – Фиде м.с. Лъчезар Йорданов, а шести – м.с. Антон Костадинов.

Призьор сред старейшините, над 60-годишна възраст е м.с. Господин Атанасов. Сред младите таланти до 12-годишна възраст се отличи Григорий Смирнов, а във възрастовата група до 14 години – Валентина Димитрова. Сред жените най-добре се представи Магдалена Маждракова.

Отличените шахматисти бяха удостоени с купи от Георги Недев, кандидат за кмет на район "Одесос", и Юлияна Боева, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).