Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Най-големият международен турнир по стрелба с лък ще се проведе близо до Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 04.11.2019Коментари (0)2257
©
На 09.11 от 10:00 часа на територията на Исторически парк, на 33 километра от град Варна ще се проведе най-големият международен турнир по традиционна стрелба с лък. Турнирът ще е с международно участие, като рамо до рамо с най-добрите ни представители ще застанат и стрелци от Турция и Румъния.

Досега в България подобен турнир е организиран два пъти в Плиска, но със значително по-малко международно участие. Този тип стрелба е практикувана още от древността и има последователи в цял свят до наши дни. Организаторите на турнира са се постарали да демонстрират условия максимално близки до реални, каквито могат да се случат в природата, като разбира се адартирани към това, че се провежда състезание.

Участниците ще бъдат разделени на няколко отбора, които ще показват уменията си в общо 7 дисциплини: 1. Стрелба по квадратна хартиена мишена; 2. стрелба от седеж по 2D лисица; 3. стрелба от кулата в Исторически парк; 4. стрелба от кон; 5. стрелба над езерото на Исторически парк; 6. стрелба по 2D яребица, прикрепена върху щит и произволно позиционирана на територията на Исторически парк; 7. стрелба по 2D заек, прикрепен върху щит и произволно позициониран на територията на парка.

Крайното класиране ще се направи в три групи: мъже, жени и деца, от общия сбор точки от всички 7 дисциплини. Първите трима от всяка група ще бъдат наградени на Церемония по награждаване вечерта на 9-ти ноември от 19:30 часа в Средновековната крепост на Исторически парк. Предвидена е и още една дисциплина - изненада, резултатите от която няма да се вземат предвид за общото крайно класиране. За тази дисциплина е предвидена отделна награда.

В турнира ще могат да вземат участие всички желаещи (мъже, жени и деца) като едно от условията, с които трябва да се съобразят стрелците е да се състезават с традиционен лък без поставка за стрелата и дървени или бамбукови стрели с естествени пера. Всеки, който иска може да бъде зрител на турнира по време на посещението си в Исторически парк.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: