Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето защо Камен Воденичаров се върна при Слави Трифонов
Автор: Екип Varna24.bg 17:35 / 08.11.2019Коментари (0)8954
©
Бившите приятели от времето на Ку-ку и Каналето, а впоследствие - врагове - Слави Трифонов и Камен Воденичаров, се събират в новата телевизия на Дългия "Седем осми". Воденичаров, който години наред не си говореше с Трифонов, ще е водещ на "Вечерта на Ку-ку Бенд", която ще се излъчва всяка сряда. Двамата бяха водещите лица на студентското предаване Ку-ку, а след това и на Каналето. По-късно обаче пътищата им се разделиха, а с част от екипа Слави създаде Хъшове. 

Камен пък остана в БНТ с "Шоуто на Канала", където си партнираше с друг, напуснал Слави - Тончо Токмакчиев. Когато Каналето се разпадна внезапно през 1998 година, плъзнаха всевъзможни версии и догадки за раздялата. Една от най-пикантните спекулации е, че ябълката на раздора е междуличностна свада, която възникнала, след като Камен поискал да покани Мариус Куркински в Каналето. Слави отсякъл, че няма да изтърпи на едно място двама души, над чиято сексуалност виси огромна въпросителна. 

По всеобщо мнение като виновник за раздялата е посочен Трифонов. Тогава гологлавият водещ се стреми всякак да поддържа сам имиджа си на лошо момче. На задната гума на джипа му е изписано: "Добрите момчета отиват в Рая, лошите - където си поискат". Оттогава се държи високомерно, прави се на недостъпен, опакова се като националист, който мрази хомосексуалните. Държи се като човек, на когото всичко е позволено. Движи се с охрана и гради имидж на специален и недостъпен.

Тогава е близък с хората на Мултигруп, с които вечеря в елитни ресторанти. И досега се говори как на една Нова година целият състав на Каналето свири и пее на босовете на скандалната групировка в собствения й хотел във Варна. Там са всички, но без Камен. За разлика от Слави, той винаги е бил артистичен, забавен, държи се естествено и е лице на градските хора.

В зората на демокрацията, заедно с Дим Дуков, е собственик на "Спартакус". Когато Каналето се разпада, единствената жена в предаването е Марта Вачкова. Още преди това, в пика на славата си, Влади Въргала напуска шоуто. Приблизително по същото време от Каналето е изключен и Август Попов. Малко по-късно се отделя и талантливият Васил Василев-Зуека. 

Анализатори от онова време смятат, че в основата на разпада на шоуто стоят принципните различия между Слави и колегите му как се прави шоу. Напусналите шоуто роптаят, че се прави продукция за ширпотреба, докато за Трифонов няма морални задръжки как се правят пари. В книгата "За срърчането", която е биография на Слави, написана с Любен Дилов-син, се твърди, че в края на 1997 година, в предаването се очертават два лагера - единият на актьорите около Камен Во, които са уморени от водене на обществени битки и им се иска да се развиват единствено по логиката на театъра - колкото се може по-малко обществени и политически ангажименти. 

Втората тенденция от все така верните на основното си разбиране за антиконформистко обществено поведение сценаристи, поддържани от Слави Трифонов, Стефан Рядков и Любен Дилов-син. В книгата се твърди, че в навечерието на подписването на нов договор с БНТ за 1998 година, Виденичаров направил опит да го подпише не от името на фирма "ТриВоДи", в която е съдружник във Слави и Дилов, а от името на "Камен Во" - еднолично дружество, което държи регистрацията на марката Каналето, въпреки, че тя е колективно творчество от времето на Ку-ку. Последвалият скандал довел до окончателното разпадане на екипа. 

В последствие Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев водеха дълго време "Шоуто на Канала" по БНТ. След като шоуто падна от ефира, Камен заложи на частни театрални проекти. Тончо продължи да се занимава с бизнеса си с отглеждане на рози и дори се включи в местните избори като водач на листата за общински съветници от Партия на зелените. 

След очевидно нелек размисъл, Воденичаров прие офертата на Трифонов да стане водещ в новата му телевизия. Дългия неистово се нуждае от знакови лица, за да предизвика интерес към телевизията си, която ще трябва да търси място на неголемия и доста пренаселен медиен пазар. Камен пък явно е преценил, че трудно ще си гарантира финансова стабилност със спорадични арт ангажименти и е по-добре да заложи на бизнес нюха на Слави. Някогашните им принципни различия и обиди са заметени под килима в името на оцеляването, пише "Галерия".



Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: