Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Невероятен успех за наша двойка по спортни танци
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 02.12.2019Коментари (0)1352
В столицата на Литва Вилнюс завърши Световното първенство по спортни и стандартни танци. В най-оспорваната категорията "над 19 години" учадстваше и първата двойка на България - Костадин Василев (23г.), представител на КСТ "Алекс" (Пловдив) и Роберта Скудери (19г.), представител на КСТ "Бургас 1975". Костадин и Роберта постигнаха невероятен резултат за българските спортни танци, като влязоха на четвъртфинал и заеха 24 позиция, нареждайки се до най-добрите двойки от световната ранглиста!

На първенството се състезаваха 77-те най-добри двойки, представители на 40 нации. Успехът на нашите шампиони е още по-голям, защото толкова добър резултат не е постиган от 2013 година насам. Тогавашната първа двойка на България - Виолета Янева и Салваторе Тодаро,  достигна 5 място. А като техни ученици Костадин и Роберта мечтаят един ден да подобрят този резултат и да покорят заветната стълбичка!

Това далеч не е първият успех за тази година на шампионите ни. Костадин и Роберта завоюваха няколко първи места на международни турнири в Румъния, Чехия и България, но и бяха финалисти в редица други! След успешно представяне на Европейското първенство в началото на годината и разбира се шампионската титла на България, дуото ни взе участие в едно от най-престижните и големи състезания, а именно Международния турнир в Щутгарт, Германия, който се счита за "Светия Граал" в Спортните танци.

Костадин Василев и Роберта Скудери показаха най-доброто от себе си, плод на много часове труд и пот в залата, и грабнаха бронза в категорията "Изгряващи звезди". След като слезе от стълбичката, нашето момче сподели "Нямаше значение на кое място от първите три ще се класираме, важното е, че българския флаг отново се "развя" на този форум след 13-годишно отсъствие!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: