Оборудват стадион "Васил Левски" с VAR, след това въвеждат системата и в първенството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:17 / 13.12.2019
1354
Днес се проведе последното редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз за календарната 2019 година. На него членовете на ИК приеха предложенията за дневен ред на насрочения за 7 юни 2020 г. Конгрес на съюза, както и предложенията за комисии за подготовката на Конгреса, в т.ч. Комисия за промени в Устава на БФС.

Прието бе и предложението за бюджет на Българския футболен съюз за 2020-а година според гласувания на общото събрание от 2018-а програмен бюджет.

Членовете на Изпълнителния комитет гласуваха и промените в състава на Съдийската комисия към БФС, предложени от председателя й Костадин Стоичков. В новия състав е включена и позицията "Ръководител на проекта VAR", която ще се изпълнява от Петър Петров. Той ще има задача да представи на специално сформираната Комисия за въвеждане на видео асистент арбитрите различните варианти за вкарване на нововъведението в употреба.

По предложение на първия вицепрезидент и ръководител направление ДЮФ Емил Костадинов и на техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров за селекционер на националните юношески отбори до 17 години бе назначен Йордан Петков.

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви на пресконференция след края на Изпълкома, че най-важната задача сега е да се оборудва стадион "Васил Левски" с VAR, за да може да се проведе на него полуфиналния плейоф срещу Унгария. Припомняме, че при успех нашите отново ще са домакини във финален бараж срещу победителя от мача Исландия – Румъния.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).