Много важна промяна в регламента на Първа лига още този сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 04.01.2020
1231
И този сезон отборите в Първа лига ще бъдат разделени на две, след като се изиграят последните 6 кръга от редовния сезон. Първите шест тима в класирането ще бъдат отделени в шампионския плейоф, който ще определи първенеца на България, като точките от редовния сезон се запазват.

Останалите осем отбора пък отново пък ще бъдат разделени на две групи (А и Б) от четири тима (б. а. - точките от редовния сезон се запазват), в които ще се играе всеки срещу всеки по два пъти.

Тук обаче идва голямата промяна, в сравнение с предишните 3 години. Сега отборът, който има най-малко точки след второто "превъртане", изпада директно във Втора лига. Досега последният в елита имаше право на бараж, като този регламент вече отпадна.

Другата промяна в регламента на първенството е, че другият тим, който завърши на четвърто място в една от групите и двата, които завършат на трета позиция, ще сформират нова група от три отбора, припомня Спортал. Точките от изиграните 32 кръга им се анулират, а отборите играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Щом се изиграят всичките мачове, победителят в групата остава в Първа лига, докато вторият и третият в класирането ще са съответно на 12-о и 13-о място в крайното класиране и отиват на бараж срещу двата състава от Втора лига.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).