Арести в Солун след смъртта на пловдивския фен, повдигнаха 14 обвинения

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
10:36 / 06.01.2020
1612
Полицията в Солун е започнала разследване за смъртта на 28-годишния фен на футболния Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски. Той загина, след като беше ударен от автомобил на улица "Мария Калас" в града.

Инцидентът се е случил, след като група привърженици на "канарчетата", гостуващи на своите побратими от местния "Арис", са били нападнати с хладни оръжия от ултраси на местния враг - ПАОК.

Вече са повдигнати 14 обвинения на участници в мелето, съобщава местният сайт еfsyn.gr. Пострадали са и още двама фенове на Ботев, които са настанени в болница в Солун. Единият е претърпял операция.

Предприета е аутопсия, която ще разкрие дали смъртта на Тоско Бозаджийски е настъпила в следствие на удара с кола или преди това.

От "Арис" строго осъдиха поредния акт на жестокост между привържениците в града. "За жалост проявите на жестокост между феновете в Солун напоследък зачестяват. Днес един човек загуби живота си. Тъжно и възмутително е през 2020 г. хора да умират заради сблъсъци между фенове. Ситуацията ескалира в последните дни. Време е съответните органи и гръцката полиция да започнат да действат с твърда ръка срещу този феномен. А не да увъртат, защото по този начин дават "оръжие" в ръцете на убийци. Нужни са строги мерки, които да сложат край на подобни сблъсъци", се казва в позицията на футболния клуб.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).