Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Решиха къде ще се проведе финалният турнир за Купа България при мъжете
Автор: Екип Varna24.bg 13:44 / 08.01.2020Коментари (0)912
©
Президентът на баскетболната федерация Георги Глушков обяви кой град е спечелил домакинството на финалната осмица в турнира за Купата на България при мъжете. Това е София, като надпреварата ще се проведе от 6 до 9 февруари в зала "Универсиада“.

Трите постъпили кандидатури - от Левски Лукойл, Рилски спортист и Балкан, бяха разгледани от президента на БФБаскетбол и обсъдени с членовете на УС.

Решението бе взето на базата на чл. 10 от Правилата за провеждане на турнира за Купа "България“ за мъже и жени, приети от УС на 16 декември. В указания от Правилата срок (3 януари 2020 г.) в офиса на БФБаскетбол постъпиха три оферти, отговарящи на изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Сред изискванията за получаване на домакинство бяха: "10.5. Домакинството може да бъде определено от Президента на БФ Баскетбол, ако няма подадена оферта за домакинство, която отговаря на изискванията на настоящата Наредба. 10.6. Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:-разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;-наем зала и обслужващ персонал; Желателно е организаторът да поеме и съдийските разноски.“

Освен задължителните изисквания от т. 10.6 в офертата на клуба - настоящ носител на трофея Левски Лукойл са включени пълно поемане на съдийските разноски за турнира – изискване, определено от чл. 10.7. в Правилата за провеждане на турнира: "Ако има един кандидат, който поема и съдийските разноски, то той получава домакинството. Ако повече от един кандидати предлагат да поемат и съдийските разноски, то тогава се тегли жребии между тях. Ако всички кандидати предлагат да поемат само описаните в чл. 10.6. разноски без съдийските разноски, то се тегли жребии между тях.“







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: