Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (7)
Тайбе Юсеин и Владимир Илиев са най-добрите спортисти на България за 2019 г.
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 21.01.2020Коментари (0)854
За пета поредна година министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатора (БСТ) отличиха най-добрите спортисти и треньори по време на церемонията “Нощта на шампионите". Победителите в седемте категории си разделиха парични премии в размер на 215 000 лв.

За първи път в историята на наградите двама спортисти поделиха премията за номер едно у нас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи чекове за 25 000 лв. на Тайбе Юсеин и Владимир Илиев. През 2019 г. Юсеин триумфира с европейската титла по борба в категория до 62 кг. Освен това тя спечели сребърен медал от Световното първенство и завоюва квота за Олимпийските игри в Токио. Илиев донесе най-големия успех за мъжкия ни биатлон с второто си място в индивидуалната надпревара на 20 км на Световното първенство в Швеция.

“Искам да поздравя всички Вас за положения труд и за постиженията Ви през изминалата 2019-та година. Вашите успехи са плод на талант, но и на големи усилия, старание и себераздаване. Искам да Ви благодаря, че за поредна година с цялото си сърце защитавахте честта на България на международните спортни форуми. Изпратихме една добра година, но можехме и повече. Надявам се, че 2020-та ще ни донесе много поводи за радост, за гордост и за самочувствие. Имаме поводи за оптимизъм с поглед към Олимпийските игри в Токио, които вече са на прага ни", заяви министър Красен Кралев в приветствието си към гостите на церемонията. Той изтъкна, че през 2019 г. млади български спортисти са направили пробив в спортове, в които страната ни няма традиции. “Спокоен съм за бъдещето на българския спорт. Грижата за младите ни спортисти продължава да е сред основните приоритети на Министерството на младежта и спорта", допълни Кралев. 

Двама специалисти разделиха наградата в категория "Треньор №1 на България“. Премия по 25 000 лв. получиха наставникът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и главният треньор на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова. За четвърта поредна година нейните възпитанички Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са най-добрият отбор у нас. Те получиха премия в размер на 50 000 лв.

В категория "Млад спортист №1 на България до 23 години“ за 2019 г. победител е щангистът Божидар Андреев. През миналата година той спечели две европейски титли и бронзов медал от Световното първенство. Андреев и неговият треньор Пламен Братойчев получиха премии по 10 000 лева. 

В категория "Млад спортист №1 на България до 18 години“ беше отличена фехтовачката Йоана Илиева. Тя и треньорът й Ивайло Воденов получиха премии по 10 000 лв. 

В категория "Млад спортист №1 на България до 16 години“ за 2019 г. наградата получи плувецът Йосиф Миладинов, който заедно с наставника си Стефан Георгиев получиха чекове за 5000 лв.

В категория “Спортист с увреждания №1 на България" беше награден световният шампион в бягането на 1500 м Християн Стоянов. Неговата премия е в размер на 10 000 лв., а тази на треньора му Евгени Игнатов е 5000 лв.

По време на церемонията министър Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя" на заслужили спортисти, ръководители и деятели. Отличени бяха Кирил Домусчиев, Петър Попангелов, Валентин Михов, Александър Томов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров и Георги Аврамчев.

Наградите в отделните категории по време на “Нощта на шампионите" бяха връчени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, зам.-председателя на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Боряна Георгиева, заместник-кмета на София Дончо Барбалов, заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценови и ректора на Национална спортна академия "Васил Левски" проф. Николай Изов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: