Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Борусия Дортмунд е аутсайдер, но има своите шансове срещу ПСЖ
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 28.01.2020Коментари (0)1156
©
На 18 февруари Борусия Дортмунд приема Пари Сен Жермен на “Сигнал Идуна Парк" в първи 1/8-финален двубой между двата тима от Шампионската лига. Френският клуб изглежда като фаворит да продължи напред, но експертите от 7sport съветват да бъдем внимателни с прогнозите си.

Борусия Дортмунд завърши на второ място в своята група F, успявайки да изпревари италианския Интер в битката за 1/8-финалите. Немският тип претърпя две поражения в групата, но спечели три пъти и записа едно равенство. Това бе достатъчно за водения от Лусиен Фавре отбор да се класира напред.

“Жълто-черните" не разполагат със скъпата селекция на ПСЖ, но имат достатъчно силни оръжия, за да създадат проблеми на френския шампион, отчитат футболни новини от 7 Спорт. Завръщането на Матс Хумелс укрепи отбраната на дортмундци, а Аксел Витсел усили халфовата линия. Отдаденият под наем от Реал Мадрид Ашраф Хакими впечатлява по десния фланг, а Джейдън Санчо, Торган Азар и Марко Ройс дават едно силно ядро в предни позиции.

Несъмнено обаче човекът, за когото всички говорят в момента, е 19-годишният норвежки суперталант Ерлинг Халанд. Нападателят бе привлечен от Ред Бул Залцбург след силно представяне в Шампионската лига, а само в първите си два двубоя в Бундеслигата той реализиза 5 попадения. В тези два мача Лусиен Фавре му гласуваше доверие след почивката, но имайки предвид формата му, нищо чудно Халанд да се превърне съвсем скоро в несменяем титуляр.

ПСЖ от своя страна бе един от най-категоричните отбори в груповата фаза на турнира. Парижани оставиха зад себе си Реал Мадрид и завършиха на първо място в група A, приключвайки с актив от пет победи и едно равенство.

Пари Сен Жермен доминират с лекота във френската Лига 1, но не е тайна за никого, че голямата цел на клуба е триумф в Шампионската лига. И това е напълно нормално за клуб, в чийто редици има футболисти като Неймар, Килиан Мбапе, Мауро Икарди, Тиаго Силва, Марко Верати и други.

Любопитен факт е, че треньор на ПСЖ е бившият наставник на Борусия Дортмунд Томас Тухел. Със сигурност Тухел познава добре “жълто-черните" и повечето техни футболисти, което може да се окаже сериозно предимство за французите. За ПСЖ отпадане на толкова ранен етап в Шампионска лига би означавало пълен провал, поради което очакваме тимът от френската столица да приоритизира участието си в най-авторитетния клубен турнир на континента.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: