Гришо и Надал направиха голямо шоу в Акапулко

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:36 / 24.02.2020
954
Григор Димитров и Рафаел Надал направиха съвместна тренировка преди първите си мачове от турнира на твърда настилка Abierto Mexicano Telce, който е от категорията АТР 500 и е награден фонд в размер на 2 млн. долара.

Най-добрият български тенисист и световният №2 впечатлиха стотици зрители с разиграванията си. Двамата бяха посрещнати с бурни аплодисменти от зрителите на трибуните, а след заниманието раздадоха десетки автографи на феновете си. В един момент по време на заниманието на корта се появи и настоящият шампион от надпреварата Ник Кирьос.

Както е известно, Рафа и Григор се паднаха в една половина на схемата в Акапулко. Най-добрият български тенисист ще започне участието си в турнира срещу босненския квалификант Дамир Джумхур.

Срещата между Димитров и Джумхур ще се проведе в нощта на вторник срещу сряда българско време. Шампионът от 2014 и босненецът са трети в програмата на корт "Grandstand", но часовете още не са обявени.

Тъй като двубоите в понеделник започват в 00:00 ч., се очаква мачът Джон Иснър – Миша Зверев да е с точно този начален час. След него Феликс Оже-Алиасим играе с Алекс Болт, а после на корта са Григор и Джумхур. Това означава, че едва ли ще видим българина по-рано от 04:00 ч. наше време.

Димитров и Джумхур са се срещали четири пъти до този момент, като всички срещи са били печелени от българина. Димитров елиминира съперника на осминафиналите в Делрей Бийч през 2016, в Пекин година по-късно и в Куинс през 2018. Последната им среща бе във Виена миналия сезон и се оказа единствената, в която Григор не загуби сет от съперника. На осминафинал Димитров може да играе срещу Камерън Нори или Адриан Манарино, а на четвърт – срещу Стан Вавринка.

Надал ще има за съперник своя сънародник Пабло Андухар. Испанецът е поставен като лидер в основната схема и е водач в горната половина.

Григор Димитров ще се включи и в турнира на двойки, като негов партньор ще бъде Тейлър Фриц. Двамата излизат в първия си мач срещу Маркъс Даниел и Филип Освалд. Той ще започне точно в полунощ българско време в понеделник срещу вторник (24 срещу 25 февруари).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).