Дидо Бачков: Много отбори от трета лига могат да изчезнат от футболната карта на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:42 / 06.04.2020
1216
Екипът на Evimafootball представя мнението на водещите български футболисти – бивши и настоящи, треньори, президенти, рефери и футболни деятели, които по време на криза отговарят на анкета с три въпроса:

1 Как мислите, че може да оцелеете по време на кризата, независимо дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, близък до играта и част от футболен клуб. Дайте идеи как и с какво може да се занимаваме по време на карантината?! 

2 Какво трябва да се промени в родния ни футбола като цяло, за да запази той своята обществена и социална роля?

3 Как трябва да се управлява родния ни футбол след кризата и какви хора трябва да застанат начело на него?

Сега на въпросите отговори пловдивчанинът Данаил Бачков. Той е юноша на Спартак (Пловдив). Играл е още за Локомотив (Пловдив), Левски, Черно море, Родопа (Смолян) и Спортист (Своге) по времето, когато отборът бе в "А“ група.

Бачков е носител на Купата на страната през 2003 година с Левски (Сф). В евротурнирите има 4 мача за Левски (3 за КЕШ и 1 за купата на УЕФА). Има 3 мача за националния отбор. Футболист номер 1 на Пловдив за 1999 г. Избран за най-добър защитник в първенството през 2001 г.

Един от любимците на феновете със своето себераздаване, независимо за кой отбор играе. Работи като треньор 8 години в школата на Миньор (Перник), после в мъжкия отбор на града, в Беласица (Петрич), а в момента е треньор на Левски (Карлово).

Ето как Бачков отговори на въпросите от анкетата:

1 Специално на мен ми е много трудно и тежко без футбол. Всеки ден далеч от стадиона е много мъчителен и не мога да свикна, но трябва да се съобразяваме със ситуацията и да се молим всичко да приключи по-бързо и да се върнем по стадионите. Основното ми занимание по време на карантината е гледане на стари мачове (клубни, европейски, световни).

2 Мисля, че точно в момента след кризата, повечето отбори трябва да последват примера на Славия и да погледнат към школите си и да започнат да налагат млади български талантливи футболисти (подчертавам - талантливи), а такива има със сигурност.

3 Безспорно кризата ще удари много сериозно повечето отбори! Хората, които застанат начело на футбола ни трябва сериозно да помислят как да се помогне на клубовете и най вече на аматьорските, защото там положението ще бъде най-тежко! Много вероятно е не малко отбори от трета лига да изчезнат от футболната карта на България! Без значение кой ще ръководи българския футбол, той трябва да работи за благото и развитието му. Надявам се да улучим правилните хора, които да обръщат мнимание на всеки клуб, от детските, до професионалните.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).