Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Димитър Кузманов: Надявам се да подобрявам още рекорди за България
Автор: Стойчо Генов 15:03 / 07.04.2020Коментари (0)815
©
Първата ракета на България в мачовете за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов - Мико даде интервю за "Пресклуб България". Пловдивчанинът говори за трудните моменти заради пандемията от коронавирус, за отменените тенис турнири, включително и легендарния "Уимбълдън", както и за основните изводи, които всеки си прави в принудителната изорация.

След отличното представяне на националния ни отбор за ATP Сup, българските спортни журналисти ви избраха за отбор на месец януари. Изненада ли беше това за вас?

- Много сме благодарни за признанието. Коментирахме го с момчетата от отбора - всички се радваме, мисля, че го заслужаваме. Настина се представихме много добре, играхме със силни отбори, постигнахме впечатляващи победи, малко не ни достигна да продължим напред.

Добрите игри и победите в АТР Сup как се отразиха на твоето самочувствие и твоите амбиции?

- За всеки състезател е важно да има шанс да покаже своите качества. Радвам се, че на ATP Cup успях да се възползвам от този шанс и да разкрия своя потенциал, да покажа, че моите възможности са много по-големи. Да, тези победи с основание повишиха моето самочувствие и моите амбиции. Турнирите, в които играх след това, показаха моя възход - представих се доста добре в "Чалънджър"-а в Кобленц, достигнах до четвъртфиналите, след като победих Джъстин Браун, също така победихме и за "Купа Дейвис". Жалко, че се наложи заради пандемията с короновируса турнирите да бъдат прекратени.

След мача с Коста Рика за "Купа Дейвис" задмина Тодор Енев и стана българският тенисист с най-много победи в това състезание. Какво ти каза той?

- С Тодор Енев този въпрос го дискутирахме още на мача с ЮАР миналата година. Признавам си, че в Коста Рика чувствах известно напрежение - все пак това бе момент, в който влизам в историята на българския тенис. И най-много се радвам, че до мен бе капитанът на отбора Тодор Енев. В неговото присъствие поставянето на този рекорд има друго измерение, друга стойност. Той много се зарадва, поздрави ме искрено. Надявам се да имаме още много победи в "Купа Дейвис" под негово ръководство и да подобрявам още рекорди.

Как прие решението на АТР да отложи всички турнири до края на месец юни?

- На всички в тениса е тежко в момента - и на състезатели, и на треньори, и на организатори. Но съм сигурен, че сезонът ще продължи.

Поддържаш ли контакти с твоите колеги и съотборници, обменяте ли идеи и методика за по-ефективна подготовка и възстановяване?

- Поддържам връзка в социалните мрежи с много от тенисистите, надяваме се, че през юли сезонът ще бъде подновен. Всички много съжаляват за отменянето на "Уимбълдън", но това се знаеше предварително. Много е трудно "Уимбълдън" да се проведе през друго време на годината, освен през юни и юли. Там се играе на трева, а времето през септември или октомври в Лондон не позволява да се играе на тази настилка. Докато на червен корт е друго, така че "Ролан Гарос" може да се проведе в края на септември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: