Коронавирусът уби герой от трагедията на "Хилсбъро"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:35 / 15.04.2020
1176
Върлуващият коронавирус е причина за смъртта на герой от легендарна снимка, направена след трагедията на стадион "Хилсбъро" в Шефилд. Дейв Роуланд е починал, след като се е заразил и не е успял да преодолее коварния вирус, като си отива няколко дни преди годишнина от трагедията, съобщава liverpoolecho.co.uk, цитиран от БТА.

Един от най-трагичните инциденти във футбола се разиграва на стадиона на Шефилд Уензди на днешния ден (15 април) през 1989 година, когато се срещат Ливърпул и Нотингам Форест в полуфинал за Купата на Англия. В резултат на това умират 96 човека, всичките фенове на Ливърпул.

В този момент е направена и може би най-известната снимка от деня - млад мъж седи върху парапет на оградата, около него са само отломки от стадиона, плаче и е покрил лицето си с шала на Ливърпул. Този човек е Дейв Роуланд. Тогава на 34 години мъжът заедно с негови приятели са открили под отломките 17-годишния Хенри Роджърс, който e бил премазан и се е борил за живота си. За съжаление Роуланд и приятелите му не успяват да го спасят.

Именно след смъртта на момчето Дейв Роуланд сяда на ограждението и заравя лицето си в шала, когато е направена снимката. Самият Роуланд доживя до 65 години, но не успя да пребори новия коронавирус. За смъртта съобщава дъщеря му - Мишел Хоупууд, която казва: "За баща ми имаше три големи любови в живота: футболът, рок-музиката и семейството. Винаги съжаляваше за станалото на "Хилсбъро", но никога не спря да обича играта".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).