Завърши историческото първо онлайн състезание у нас

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
21:40 / 22.04.2020
893
Първото официално онлайн състезание по таекуондо в България вече е факт. Българската федерация по таекуондо и Национална Спортна Академия "Васил Левски“ обединиха сили, за да покажат как трябва да се действа в условията на извънредно положение. Иновативно, онлайн и с голямо желание, студентите от специалност "Таекуондо“ на НСА успешно взеха участие в състезанието в дисциплината Пумсе (форма) посредством онлайн връзка, където всички участници и съдии имаха възможност да наблюдават изпълнението на своите колеги и да ги оценяват.

Страхотната приятелска атмосфера не попречи обаче на сериозния подход и отношение на участниците, които още веднъж затвърдиха репутацията на таекуондистите като отговорни личности, които взеха присърце инициативата, с която БФТ и НСА искаха да покажат, че макар в условията на изолация, спортните мероприятия са възможни дори и носят много положителни емоции, както на участниците, така и на зрителите. Това е нещо, от което имаме нужда в момента.

Абсолютен шампион по "форма“ стана студентът от първи курс Борислав Найденов, който е и трети на световното първенство по ханмаданг от 2017. В надпреварата взеха участие 21 състезатели, сред които и европейските вицешампиони Никол Чорбанова- IV курс, Митко Джорджев – II курс, които макар и шампиони по спаринг, се представиха достойно.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).