Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Нека общите ни усилия не отидат на вятъра! От всички нас зависи дали заразата тепърва ще плъзне в града!
Автор: Пламена Николова 09:33 / 28.04.2020Коментари (12)4937
Въпреки добрите резултати, които засега Варна има в овладяване разпространението на коронавируса, кметът на Варна Иван Портних предупреди, че това не трябва да успокоява варненци и от всички нас зависи дали заразата тепърва ще плъзне в града.

Varna24.bg публикува призивът на гадоначалника, споделен в  социалната мрежа: 

"Отваряме за разходка 5 парка във Варна при строги правила. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Решението е на база заповедта на министъра на здравеопазването. До момента превантивните мерки в града дават резултат - Варна е с минимален брой заболели от коронавирус, без смъртни случаи, далеч назад по брой заразени след останалите големи градове като София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен.

Постигнахме това заедно. Благодаря на стотиците хиляди варненци, които отговорно спазват мерките за безопасност, на всички медици, полицаи, социални работници, домоуправители, доброволци, които се включват в борбата с пандемията и неразпространението на вируса. Нека общите ни усилия и добрите резултати до момента, не отидат на вятъра!

От всички нас зависи дали заразата тепърва ще плъзне в града. Мерките са ясни – носене на маска, спазване на дистанция, недопускане на събиране на големи групи от хора.

Припомням, че случаите на заболели от коронавирус се увеличават всеки ден и опасността не е отминала. Напротив, заплахата расте.

Затова моля всички за спазване на правилата, за отговорност към себе си и към останалите. За обезпечаване на контрола мобилизираме и 100 служители от общинските предприятия "Спорт" и "Синя зона", които ще следят много стриктно за спазването на противоепидемичните изисквания.

При установяване на масово струпване на хора, което създава и най-малка опасност за здравето на варненци, забраната за посещения в парковете ще бъде отново въведена!

От 27 април отворени за достъп при строги мерки за сигурност са:

- "Приморски парк“ – от басейн "Приморски“ до паркинга под сп. "Почивка“. Крайбрежната алея и плажът също са отворени за достъп, като движението на автомобили ще бъде разрешено само до новоизградения паркинг под ската; - парк "Възраждане“, парк "Младост“, парк "Владиславово“, "Аспарухов парк“ - с крайбрежната алея и плажа.

Посещенията в парковете и плажовете се допускат само при стриктното спазване на следните противоепидемични мерки:

- носене на предпазни маски;

- спазване на дистанция от 2,5 метра;

- избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядането на пейки и тревни площи;

- изпълнение на всички останали противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия

- забрана употребата на алкохол в посочените зони;

Посещенията в градските паркове, крайбрежните алеи и прилежащи плажове, се разрешава само на следните лица:

- деца до 12 години, задължително с техни родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 9:30 часа до 18:30 часа всеки ден;

- лица, разхождащи кучетата, и спортуващи лица, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден

Контролът за спазване на заповедта ще се осъществява от служители на ОД на МВР Варна, Общинска полиция.

Нека бъдем отговорни!

Бъдете здрави, пазете себе си и близките си!"



Още по темата: общо новини по темата: 14907
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересно как да не се докосват повърхности, Ами хората на метли ли да хвърчат, земята не е ли повърхност? Само малко мозъчен може да роди подобна безумна заповед. Кучето е на пиедестал!!!!
0
 
 
Избягвайте докосване на повърхности...не сядайте на пейките...разстояние 2,5 метра на открито в Морската...!!! А в автобуса до Владиславово натъпкани г*з до г*з... Абе оставете ни да се разхождаме на воля бе.... Наистина да измислиш такава простотия трябва много ама МНОГО мозък...
0
 
 
На страхливецът гащите му явно постоянно треперят!!!!! Морската градина е достатъчно голяма и могат всички да се разхождат спокойно и безопасно, но който е страхлив и няма мозък в главата си копира заповедта, направена за София където има малки паркове!!!!!
Aнонимен
на 28.04.2020 г.
0
 
 
израелския изцепник да ходи да запълва дупките на моста. там вятъра ще го обдухва отвсякъде и няма да го ване грипя.
0
 
 
Престанете с дискриминацията! Всички сме еднакво ХОРА! ИЛИ МОЖЕ ЗА СВИЧКИ или Не!
Aнонимен
на 28.04.2020 г.
0
 
 
И ми стана ясно,че децата скоро няма да учат!
Aнонимен
на 28.04.2020 г.
+1
 
 
Кмете, ставаш за смях! Няма ли нормални хора във властта? Ти би ли излязъл в парка с маска? И защо не позволявате на нормалните хора да се разхождат, да си почиват по пейки или тревни площи? Виж как е в Австрия, в Германия... Затова са полицаите, да следят да няма струпвания, но разходки на хора от ВСИЧКИ възрасти и почивка по пейки и тревни площи са най-нормалните неща, те са нужни на хората. Защо тогава не забраните ползването на лични автомобили, след като имаме повече убити на пътя, отколкото от този вирус? И това не е от днес или вчера, а войната на пътищата е от време оно. Е, защо не сте загрижени за хората тогава? Лицемери и страхливци сте, защото вместо да вземете истински мерки, вие затваряте хората по къщите им, затваряте им парковете (това разходките под строй не ги броя за нормално нещо) и искате да носят маски по улиците??? Вие нормални хора ли сте? А истинските мерки са тестване и карантиране на заразените, недопускане на влизане на лица от чужбина и отваряне на паркове, планини и плажове за разходка на хората, които са здрави. Маски-само на закрити обществени места. А вие? В транспорта хората са наблъскани като сардели, а в парковете не се допускат освен с куче или дете? По един човек и то спортуващ? Наистина...нормални ли сте? Вземете се в ръце.
Aнонимен
на 28.04.2020 г.
+1
 
 
''избягване докосването на повърхности, в т.ч. сядането на пейки и тревни площи'', тези малоумни ли са. как може да се разхождаш без да седнеш малко да починеш, все пак прав не може да стоиш непрекъснато. ами тревата тя е по опасна с кърлежите отколкото с коронавируса. а възрастните кога могат да се разхождат или те не са хора те кучета ги яли. при тях също е много опасно обездвижването, те стават по болни или това е целта да ги уморим. сетете се за приказката в която царя заповядал да убият възрастните хора защото са бреме за него.... да не я разказвам би трябвало да я знаете.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: