Воденият от Григор Димитров отбор на България получи заслужена награда

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:27 / 31.05.2020
925
На специална церемония в Пресклуб "България" пловдивчанинът Димитър Кузманов - Мико и Александър Лазаров получиха наградата за Отбор на месец януари в анкетата на спортните медии и редакции. Двамата тенисисти заедно с Григор Димитров, Адриан Андреев и Александър Донски постигнаха изключителен успех, като се класираха на 9-то място в първото издание на ATP Cup. Тенисистите получиха 15 гласа от участвалите в анкетата 20 медии.

Както е известно, тогава родните тенисисти участваха в първото издание на надпреварата ATP Cup и макар да не излязоха от групата, записаха две победи, включително срещу тима на Великобритания, като впечатлиха с представянето си.

Наградата беше връчена със закъснение поради пандемията от коронавирус.

Междувременно стана ясно, че Кузманов и Лазаров ще участват на големия международен демонстративен турнир в Белград, който е иницииран и ще се проведе в академията на Янко Типсаревич. На 15 юни те ще се включат в инициативата, която има за цел да поддържа играчите активни в условията на парализирания от пандемията тенис свят.

"Източноевропейският шампионат", както Типсаревич е озаглавил турнира си, ще започне на 15 юни в академията му в Белград и ще включва световноизвестни имена като Дамир Джумхур, Душан Лайович, Николоз Басилашвили, Виктор Троицки, Ласло Джере, Миомир Кецманович, двамата българи и други.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).