УЕФА реши как и къде да се доиграят мачовете в Шампионската лига

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:06 / 07.06.2020
1062
Шефовете на УЕФА вече са взели решение в кой град ще се проведе финалният етап от Шампионската лига. Домакин на минитурнира ще е Лисабон. Португалската столица е спечелила в конкуренцията на Франкфурт и Москва. Няколко фактора са наклонили везните в полза на Лисабон.

На първо място, всички португалски клубове вече са аут от евротурнирите, което означава, че останалите отбори ще бъдат поставени в равни условия. Освен това, епидемилогичната обстановка в града е по-благоприятна в сравнение с тази във Франкфурт и Москва, а не е за пренебрегване и наличието на два големи стадиона в близост един до друг.

Официално УЕФА ще обяви как ще протече остатъкът от сезона в Шампионската лига на 17 юни, твърди немското авторитетно издание "Билд", цитирано от Спортал. Очаква се от четвъртфиналите нататък елиминациите да са в един мач. Финалът в турнира е планиран за 29 август.

За четвъртфиналите вече се класираха Атлетико Мадрид, Пари Сен Жермен, РБ Лайпциг и Аталанта. Предстои да се изиграят реваншите в другите 4 двойки: Манчестър Сити - Реал Мадрид, Ювентус - Лион, Байерн (Мюнхен) - Челси и Барселона - Наполи.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).