Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заев: Бойко Борисов е казвал македонски език сто пъти
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 30.06.2020Коментари (0)1192
©
Лидерът на СДСМ Зоран Заев на предизборен митинг в Гевгелия заяви, че борбата за власт не трябва да бъде самоцелна, цитират думите му македонският вестник “Независен“ и Агенция "Фокус". Общите парламентарни избори в Република Северна Македония са насрочени за 15 юли.

"Взех решения, които бяха възможни, но не бяха взети от други политици преди мен, които, свикнали да тъпчат на едно място и ни изолираха от целия свят. Аз бях първият сред равните, когато беше нужна смелост да се действа срещу режима и да се освободи родината и народа от заговори, страх, заплахи, изнудване, грабеж, от пропуснати проекти, където се харчеха парите на хората. Имах смелостта да решавам проблеми и въпроси, които бяха отворени в продължение на двадесет или дори тридесет години. Разработихме отлични решения, които не само създадоха партньорства със съседните страни, но и ни отвориха перспективи," заяви Заев.

"Аз също имах смелостта да приемам законите с квалифицирано мнозинство, а разполагах само с 40 депутати. Или когато трябваше да вземем решение за социалната пенсия, без да знаем колко хора ще кандидатстват и колко ще струва тя на бюджета. Аз бях тук, когато трябваше да се намерят милиарди денари, за да се увеличат заплатите на образователните работници, когато децата със специални нужди трябваше да бъдат изведени от домовете им и да се намери милиард и половина денари (47 милиона лева), за да повишат заплатите на медицинските работници.

Показахме, че във време, когато историческите проблеми на страната са решени, успяхме да подобрим икономиката до над 3 процента от отрицателен растеж. И показахме, че има пари за всички и върнахме пари на гражданите, чрез таксата за радиоизлъчване и евтината тарифа за ток. Взехме решение да увеличим заплатите в частните компании и да плащаме вноските, въпреки че не знаехме колко ще струва това. Увеличихме минималната работна заплата с 60 процента, а средната заплата с над 5000 денара (160 лв_) в момент, когато решавахме най-трудните въпроси, които други бавят от години. Следователно това не е гола борба за власт“, каза още Зоран Заев.

Той говори и за решаването на спора за името, който беше широко критикуван от опозицията.

"У нас бяхме Република Македония. Навсякъде бяхме Бивша югославска република Македония (БЮРМ). Децата ни в чужбина бяха унижени. Сега сме страна, призната от ООН, Бойко Борисов е казвал македонски език сто пъти, нашите споразумения са написани на македонска кирилица, изпълнихме мисията и наследството на нашите предци. Имахме смелостта да вземем решения. Трябва да решите дали да продължим по този път или да се върнем към (предишния) режим", категоричен бе Заев.

"Знам, че направихме грешки, но се върнахме и ги поправихме. Сега в интернет можете да видите къде се харчат парите и всеки може да обсъжда всичко. Никой не се страхува. Има свобода на словото, на демокрацията. Върховенството на закона не е възстановено както трябва да бъде, но законите са приети и остава да се приложат на практика. Но сега знаем как да прочистим съдебната система. Новите закони за Прокуратурата предвиждат наказателна отговорност за всеки прокурор“, каза още лидерът на СДСМ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: