Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Майкъл Джордън и проблемите с хазарта
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 21.08.2020Коментари (0)1438
©
Едва ли има нещо толкова вълнуващо, като поставянето на залог за любимия ви отбор и сладката тръпка от очакването на резултата. Залагането е емоционално пътуване с множество спадове и възходи. То ще ви остави или с наведена в агония глава, когато реализирате мащабите на загубите, или подскачащи нагоре надолу в еуфория от печалбата, която е способна да ви изпрати в рая. Преследването на това чувство не знае граници, дори и за най-големите спортисти в света.

Най-великата баскетболна звезда и проблемите с хазарта.

В един или друг етап от живота всеки е провлечен от хазарта, обещанията за огромни печалби и опияняващата емоция от победата. Проблемът със спорните залози съществува от десетилетия.

Съществуват безкрайни истории за колосални загуби. Грешките в казиното, които професионалните спортисти допускат, понякога могат да доведат до милиони профукани долари само за няколко часа. Списъкът с изкушените е безкраен, но ние ще се фокусираме единствено и само върху най-големия – баскетболното гуру Майкъл Джордън.

“Летящият“ стартира кариерата си в НБА пред 1984 с отбора на Чикаго Булс и излиза под светлината на прожекторите на много ранна възраст. Бързо го заливат славата, блясъка и големите пари и не е никак изненадващо, че той е един от спортистите, с най-големи загуби в хазартните игри

Пристрастеността му към хазарта достига дори до голф игрището

Джордан е известен с маниакалността си да залага на голф, а сумите достигат до 100 000 долара на всяка дупка. С този темп на залагане, веднъж баскетболиста загубил 1,2 милиона долара за един ден. Тази случка вдъхновила заглавието на автобиографията на Джордан – "Майкъл и аз: Моята хазартна зависимост.. Моят зов за помощ. Книгата разказва за многобройните му комарджийски прояви. Все пак, до края на 10-дневния голф тур Джордан успял да си върне загубата и финиширал на минус от едва 300 000 долара.

Майкъл Джордън обича казината на Лас Вегас                  

Друга огромна загуба на Майк идва на масите за игра във Вегас. Най-известният баскетболист в света успял да загуби повече от 5 милиона за една вечер. Интересното в историята е че негов приятел успява да направи един милион печалба на същата маса.

Не е тайна, че жаждата за хазарт на Джордан го е преследвала навсякъде. Много често, по време на кариерата си, е засичан по казината до ранните часове на деня. Той спирал да играе покер, едва когато оставали само няколко часа до началото на мачовете. Добрата новина е че обикновено успяваше да спечели тези мачове.

Огромният му ентусиазъм за хазарт влиза и в съблекалнята на баскетболните му отбори, където се обзалагал със своите съотборници.

Независимо дали залага 100 долара за това, кой ще отбележи първия кош на тренировка, или пък 100 000 само на една дупка в играта на голф, Майкъл Джордън без съмнение е дълбоко пристрастен към хазарта, но колкото и пари да профука, дори и по 1,2 милиона долара на ден, той винаги ще бъде запомнен просто като "най-великият баскетболист за всички времена“.

Дори и най-големите, са склонни да действат импулсивно и глупаво, когато става дума за заложи. Глобалната пандемия доведе до увеличен брой проблемни залагащи. Ако чувствате, че имате проблем с хазарта, задължително потърсете професионална помощ, тъй като залагането може да доведе до огромни проблеми от финансово и психическо естество.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: