Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Битката за Тракия между Ботев Пловдив и Берое този уикенд се очаква с голям интерeс
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 21.08.2020Коментари (0)1814
©
В неделя от 20:00 часа отборите на Ботев Пловдив и Берое се изправят един срещу друг в първото издание на Битката за Тракия за сезон 2020/21. Поглеждайки към спортните залози за тази среща, то няма изявен фаворит. Коефициентът за победа на Ботев Пловдив е 2.65, докато този за Берое е 2.75. Букмейкърите очакват напълно равностоен двубой, като е възможно и двата тима да се поздравят с победата.

Домакините от Ботев Пловдив имат три точки в своя актив след първите два кръга. Воденият от Ферарио Спасов отбор допусна поражение с 1:2 от ЦСКА-София в миналия кръг. Ботев загуби срещата злощастно, след като получи гол в добавеното време, когато Стефано Белтраме се разписа за "армейците“. Иначе Мишел Епсиноза отбеляза първия си гол за Ботев след трансфера си в Коматево, но той не бе достатъчен за "канарчетата“ да вземат точка от столицата. В първото си домакинство за сезона, Ботев записа успех с 2:0 срещу Локомотив в градското дерби. Тодор Неделев и Атанас Илиев се разписаха, за да зарадват феновете на "жълто-черните“. В неделя отборът на Ботев ще преследва втора поредна домакинска победа в efbet Лига за новия сезон. Съперникът им е един от най-силните отбори в първенството, но през миналия сезон Ботев спечели у дома с 3:1 срещу "зелено-белите“.

Берое е в челото на класирането след първите два кръга, записвайки победа и равенство. Заралии надиграха Левски в София с 2:0 в първия кръг. Воденият от Димитър Димитров отбор се представи много силно на "Герена“. През първото полувреме Берое доминираше и вкара две попадения, докато през втората част игра на контра-атака и не позволи на съперника да създаде положения за гол, с изключение на една ситуация, в която вратарят Християн Василев се намеси чудесно при удар на Стайн Спиерингс.

Василев е едно от новите попълнения в Берое и направи силен мач и при домакинството на ЦСКА 1948 в понеделник. Младият вратар запази втора поредна суха мрежа, но Берое не успя да отбележи. Октавио и Гаюс Макоута имаха шансове за попадение, но бяха разочаровани от феноменалния Даниел Наумов под Аязмото. Заралии доминираха в голяма част от мача, като удариха и греда, но в крайна сметка не успяха да стигат до попадение. Възпитаниците на Димитър Димитров за пореден път се представиха силно в средата на терена, като ще се стремят да спечелят центъра срещу Ботев, за да имат шансове за успех.

Тимът на Берое ще опита да се върне на победния път в предстоящия мач, но както вече стана ясно, заралии загубиха последната си визита в Коматево с 1:3. Берое допусна 3 поражения в предходните си 4 гостувания на този съперник. Иначе четири от изминалите пет мача между двата отбора в Пловдив са предложили попадения в двете врати. Почти винаги дербито за Тракия предлага много попадения и офанзивен футбол. Надали ще бъде по-различно в предстоящия мач. Въпреки че Берое не успя да отбележи гол срещу ЦСКА 1948, то е много вероятно да намери мрежата срещу Ботев.

"Жълто-черните“ пък се разписаха и в двата си мача от началото на сезона, така че би трябвало да вкарат и срещу Берое у дома. Воденият от Ферарио Спасов отбор ще се надява на домакински успех, но "зелено-белите“ могат да ги разочароват и да запишат втора поредна победа на чужд терен от началото на сезона в efbet Лига.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: