Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Поглед към забележителното представяне на Аталанта в Шампионска лига 2019/2020
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 01.09.2020Коментари (0)703
©
Когато става дума за представянето на италианските отбори в най-комерсиалния футболен турнир на стария континент през последните години, то веднага се сещаме за отбори като Ювентус, Рома и Наполи. И докато старата госпожа винаги е била фактор в европейската сцена, то другите най-титулувани отобри от Апенините като Интер и Милан далеч не се представят на нужното ниво, като росонерите даже не достигат и до участие в турнира.

През сезон 2019/2020 място в груповата фаза на ШЛ намериха следните отбори от ботуша - Ювентус, Наполи, Аталанта и Интер. Естествено, прави впечатление отсъствието на грандове като Рома и Милан, като мнозина смятаха, че дебютантът Аталанта няма да може да оправдае очакванията. Това сякаш изглеждаше съвсем логично след дебюта на бергамаските в най-престижния клубен турнир по футбол в Европа, след като Динамо Загреб разгромни тима воден от Джан Пиеро Гасперини с 4:0 в първата среща от Група С.

Този ужасяващ резултат отключи много критики към симпатичния отбор от Северна Италия, като представянето на клуба в Серия А също не бе толкова задоволително. Фактът, че Аталанта бе в една група с абсолютния фаворит Манчестър Сити, редовния участник в турнира Шахтьор Донецк и шампиона на хърватска Динамо Загреб, означаваше, че задачата пред Йосип Иличич и компания е изключително сложна. След загубата в първия двубой, бергамаските бяха домакини на украинския шампион Шахтьор, като тимът от Донецк победи с 2:1.

Това постави нерадзурите от Бергамо на последно място в групата с 0 точки, което се затвърди след разгромната им загуба от Ман Сити, които победиха с 5:1 в третия кръг от груповата фаза. Макар и Аталанта да не са били фаворит за първото място в Група Ц на Шампионска Лига 2019/2020 според дадените коефициенти за залагане, то все пак се очакваше италаинският тим да спори за второто място с тимовете на Шахтьор и Динамо Загреб. Именно, когато изглеждаше сякаш Аталанта ще отпадне безславно от турнира в своя дебютен сезон, момчетата на Гасперини показаха на какво са способни.

В четвърти кръг бергамаските бяха домакини на сините от Манчестър, като добрата игра на тима гарантира равенство от 1:1. От друга страна, Шахтьор Донецк и Динамо не се победиха и това даде шанс на Аталанта да мечтае за второто място в групата. Последва безпроблемна победа с 2:0 над Динамо Загреб и след това тима от Бергамо трябваше да се изправи срещу Шахтьор насред стадион Металист в Украйна. Тогава Аталанта показа най-доброто от своята игра, като нерадзурите записаха категорична победа с 3:0.

Този забележителен финален спринт на синьо-черните от Бергамо означаваше, че тимът ще се изправи срещу Валенсия на осминафиналите. И за да заглушат всички критици, възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини разпиляха прилепите с 4:1 в първия сблъсък, което на практика означаваше, че италианският клуб е почти сигурен участник в следващата фаза на турнира. Въпреки, че двубоят реванш бе определено по-интригуващ, все пак Аталанта продължи да пише история, като се класира за четвъртфиналите след общ резултат от 8:4.

Все пак, бергамаските загубиха четвъртфиналната битка с богаташите от Пари Сен Жермен след много драматични два гола за французите в самия край на мача. Това обаче по никакъв начин не може да помрачи отличното впечатление, която Аталанта остави със своята зрелищна и атрактивна игра.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: