Над 150 плувци ще мерят сили в Black Sea Cup

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:16 / 03.09.2020
897
Над 150 плувци ще се състезават в 3-тото издание на силния турнир Black Sea Cup, който ще се проведе от 4 до 6 септември на басейн "Приморски“ във Варна. Спортният форум е квалификация за световното първенство по плуване във Фукуока през 2022 г. и се очаква с невероятен интерес от състезателите.

Организатори на проявата са община Варна, БФПС и ПСК "Черно море“. Black Sea Cup ще бъде по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола.

Наградният фонд е 16 000 лв. Паричните премии ще бъдат разпределени между плувците, класирали се от първо до пето място в двата пола – момчета и момичета. Бонуси са предвидени също и за двамата най-добри български състезатели, както и за двамата най-добри треньори, чиито плувци са постигнали най-силни резултати.

Проявата е сред най-престижните събития от календара на Българската федерация по плувни спортове. На басейн "Приморски“ във Варна се очаква да скочат почти всички водещи фигури на българското плуване.

Заявена е и състезаващата се за Турция национална рекордьорка в гърба Екатерина Аврамова. В личния си профил във Facebook участничката на олимпиадите в Лондон и Рио сподели, че очаква с голям интерес турнира във Варна. Миналата година състезаващата се за турския ENKA SK постави отлична оценка на организацията на Black sea Cup.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).