Готвят запълване на дупките по райони
Автор: Екип Varna24.bg 16:35 / 21.02.2012Коментари ()1810
© Impact Press Group
Актуални данни за състоянието на пътната настилка в града по райони трябва да бъдат предоставени в общината през тази седмица. Решението за обновяването на информацията е взето по време на вчерашно заседание на районните управници и варненския градоначалник. След предоставяне на необходимата информация ще бъдат разпратени възлагателни писма до фирмите, които поддържат пътищата, заяви пред Дарик Петя Проданова, която е кмет на район "Приморски".

С различни темпове се движи събирането на данни в отделните райони на града. Очаква се в "Приморски" да бъдат запълнени дупки с площ около 2 400 кв. м, посочи Петя Проданова. Тя очаква картината да бъде напълно изяснена до края на днешния ден.

Не по-малко сложна е и обстановката в квартал Владислав Варненчик. Там са заявени за обработка дупки с площ около 2 500 кв. м., информира кметът на района Неделчо Михайлов. Най-критично е състоянието на булевард "3-ти март". Михайлов каза още, че има и други по-основни артерии, по които има дупки, но те не будят толкова сериозни притеснения.


Огледи и актуализация на пътната картина се извършват и в район "Одесос", увери неговият кмет Георги Недев. Той обясни, че са предвидени от общината около 100 000 лева за решаване на пътния проблем в "Одесос". Недев каза още, че както и в другите райони, приоритетно ще се обслужват главните пътища, тези с второстепенно значение, по които се движи градски транспорт, а след това ще се премине към местата, където има детски градини, ясли и училища.

Приблизително същата сума се очаква да получи и район "Младост", заяви неговият кмет Христо Христов. Той посочи, че критичните точки в тази част на града са 10-15. Христов обясни, че по информацията, която има трябва да се започне обработка със студен асфалт, защото температурите в момента не позволяват друг вариант, но това ще доведе до оскъпяване. Кметът на "Младост" смята, че въпреки по-високите цени най-важното е да бъдат запълнени опасните дупки, но в крайна сметка решението се взима на по-горно ниво.

Цената на тон студена смес без ДДС е 250 лева, а при запълването на дупка около 4 см. с площ от 1 кв. м. се използват 100 кг, обясни инж. Николай Димитров, който е шеф на фирмата, която с грижи за снегопочистването в Аспарухово.

Инж. Димитров каза още, че от края на декември миналата година фирмата, която е извършвала поддръжка на пътищата, е с изтекъл договор и в момента върви търг за избор на изпълнител за следващите четири години. Специалистът очаква кърпежите да бъдат възложени временно на неговата фирма, но до момента не е получено писмо.

Актуализацията на данните за дупките тече и в Аспарухово, увери кметът на района Йордан Николов.




Още по темата: общо новини по темата: 38
27.03.2014 »
14.08.2012 »
31.07.2012 »
31.07.2012 »
24.07.2012 »
06.07.2012 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Gotvyat-zapulvane-na-dupkite-po-raioni-330915
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.