Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Хоризонталната маркировка по бул. "Ген. Колев" вече е само спомен
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 31.07.2012Коментари (2)2343
© Народно дело
Най-големият пътен обект на Варна - реконструираният бул. "Ген. Колев", беше готов в края на май. Два месеца по-късно, в края на юли, от хоризонталната маркировка по инфраструктурната ни гордост е останал само блед спомен.

Какво стана, защо осевите линии, пешеходните пътеки и стрелките за престрояване в лентите се изтриха толкова бързо? Бъдете сигурни, че тези, които са ги правили, имат много отговори на този въпрос, и все оправдателни. Дали ще е жегата, дали ще е начинът на каране и спиране на шофьорите - все нещо ще измислят. Не бива да се учудваме и ако един ден ни кажат, че маркировката на местата за пресичане е изтрита от пешеходците, които прекалено много си суркат краката.

За съжаление без отговор обаче остава един въпрос, който се появява от само себе си: Какво точно прави общината, за да получи по-качествена маркировка за парите, които плаща? Отговорът не е много ясен. Тази година общината приключи нов конкурс и подписа нов договор със спечелилата го фирма. Тя е същата, която традиционно се занимава с поддръжката и на хоризонталната, и на вертикалната маркировка по улиците ни, при това поне от началото на управлението на Кирил Йорданов.

От кметския екип винаги са я хвалили, но има ли в сегашния случай повод за хвалебствия, всеки сам да прецени.
Може би някой ще каже, че липсата на маркировка по улиците не е чак такъв проблем, още повече че много от тях са покрити с дупки, които са доста по-сериозен проблем. Нека обаче припомним, че обърканата маркировка именно на "Ген. Колев" преди месец и половина караше шофьорите да се качват на тротоара, ако спазват указанията й. Потенциалните опасности от грешка в нея или от липсата й не са никак малко, иначе и законът нямаше да я поставя като задължителен атрибут на една улица в разпоредбите си. Освен това, ако за един варненец не е проблем след известен период от каране да почне да се оправя из града и без помощта на маркировката, какво да кажем за хората от други градове или от чужбина, които разчитат на нея?

Пешеходните пътеки се водят приоритет

След активната кампания за обезопасяване на местата за пресичане, подета от родители на загинали на пътя деца, кметът Кирил Йорданов обяви действията в тази посока за приоритет. Преди седмица той съобщи пред медиите, че по варненските улици са поставени вече 86 ограничителя на скоростта, при положение че родителите искали само 18. Пешеходните пътеки на десетки места били повдигнати от нивото на пътя и, естествено, маркирани, включително и с червена основа. Всички тези дейности стрували на общината около 350 хил. лв. Трудно е да се каже колко трайни ще са ограничителите, но пък боята по платното на пешеходните пътеки вече започна малко по малко да се протърква буквално дни след нанасянето й. Най-доброто, което може да се очаква, е около 15 септември да се организира едно освежаването на пешеходните пътеки около училищата, както се е случвало и в предишни години.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 38
27.03.2014 »
14.08.2012 »
31.07.2012 »
24.07.2012 »
06.07.2012 »
15.06.2012 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.07.2012 г.
0
 
 
Боли го дедовия на кмета. За мерджани с лесни за помнене номера, маркировките не важат. Важното е, че на изборите заедно с Магарешки за пореден път излъгаха овчото стадо варненци и Кирчо стана кмет. За магарешки пък остана монопола и някое друго футболно отборче... Солено платен театър имахме на изборите драги съграждани с овчи мозъци...
Aнонимен
на 31.07.2012 г.
0
 
 
Квот и да си говорим кмета си взема комисионната от тая фирма и хич не го боли оная работа имали нямали маркировка по пътищата и за колко време се изтрива.Той пари от неговия джоб не вади, вади ги от нашия.Личната му и служебната кола пак ние ги потдържаме и ние ги зареждаме с гориво.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: