Обсъждат трите зони за развитие на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 19.09.2012Коментари ()3023
© Varna24.bg
Трите зони за развитие на Варна през следващите няколко години ще обсъди Общинският съвет на днешното си 11-то поред заседание. Както е известно, в тези зони ще бъде прилаган проектът за интегриран план за градско възстановяване и развитие. Документът е условие за кандидатстване за инфраструктурни проекти за следващия програмен период 2014-2020 г., предаде Дарик.

23 септември е крайният срок за определяне на трите зони, които ще бъдат три типа - с висока обществена значимост, с преобладаващ социален характер и с потенциал за икономическо развитие.

Предложението на екипа, разработващ плана за развитие на Варна, е зоната с висока обществена значимост да обхваща цялата централна градска част, част от острова под Аспаруховия мост, част от кв."Аспарухово" (заедно с парка) и ромската махала "Максуда". Като социална зона е определена територията на "Владиславово" и голяма част от "Младост". Според експертите инфраструктурата там не е в добро състояние, населението е по-бедно и по-необразовано. Зоната за икономическо развитие пък обхваща Западната промишлена зона и района под летището. Последната дума ще има Общинският съвет.

Градските парламентаристи ще разгледат и искането на районния кмет Георги Недев 23 октомври да бъде обявен за празник на "Одесос". 80-хилядният район, трети по население след "Приморски" и "Младост", е единственият от петте административни района във Варна без свой празник.

Предвиждат се също промени в съставите на временните и постоянните комисии към Общинския съвет. На последното заседaние преди лятната ваканция председателят на комисията по младежки дейности и спорт Костадин Костадинов беше отстранен от поста с аргумента, че групата "Синя Варна утре" вече не съществува. За нов председател на комисията беше избран Павел Христов от ГЕРБ.

В знак на протест за случващото се в залата Николай Недков си подаде оставката като председател на комисията по предотвратяване на конфликт на интереси. На негово място беше избран атакистът Миглен Тодоров.

В края на сесията д-р Ивайло Митковски от ДСБ изтъкна, че ако се действа по този начин в Общинския съвет, трябва да се помисли и за освобождаването на Снежана Донева от председателското място на комисията по туризъм и зам.-председателското място на самия съвет.

Заседанието на градския парламент ще започне в обичайния си час - 9.00.




Още по темата: общо новини по темата: 228
20.01.2013 »
03.12.2012 »
18.10.2012 »
17.10.2012 »
19.09.2012 »
11.09.2012 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Obsuzhdat-trite-zoni-za-razvitie-na-Varna-381266
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.