Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Яна Радева, ПП "Републиканци за България": В малките населени места трябва да има университетски бази и кино в читалищата!
Автор: Пламена Николова 13:15 / 28.03.2021Коментари ()6564
©
В малките населени места трябва да има университетски бази и кино в читалищата, смята Яна Радева, координаторът на ПП "Републиканци за България" във Вълчи дол и кандидат-народен представител от листата на партията. 

Един от основните приоритети в управленската програма на ПП "Републиканци за България" е връщането на младите хора и повишаването на качеството на живот в изостаналите райони и в малките населени места. Развитието на тези части от страната би било невъзможно без осигуряването на справедлив достъп до качествено висше образование на хората в тях. Затова се предвижда изграждането на центрове за професионална подготовка на кадри, съобразени с изискванията на местния бизнес. Те ще имат за цел да подпомогнат икономическото и социалното развитие на регионите, като повишат качеството на предлагания труд чрез нови научни знания, иновации и технологии, коментира Яна Радева.

Във фокуса на управлението според нея ще бъдат и малките населени места в цялата страна, в които културната и социалната дейност са концентрирани в местните читалища. Програмата предвижда да бъде извършена поетапна дигитализация на читалищните салони, както и да се осигурим достъп на местното население филми и друго дигитално културно съдържание. Целта е да бъде осигурен свободен и лесен достъп на хората от цялата страна до най-новите български продукции. По този начин ще бъдат популяризирани съвременната българска култура и артисти, а интересът към българското културно наследство ще бъде поддържан с модерни и атрактивни средства.

За допълнително оживяване на местните инициативи се предвижда отпускането на стартъп грантове за млади предприемачи в сферата на културата за инициирането на събития в малките населени места. Целта е да бъде дадена възможност на талантите по места да развият потенциала си и да популяризират регионалните културни традиции.

От друга страна ще бъде подпомагано провеждането на събития с висока културна стойност и международно значение, които да привлекат интереса към страната ни не само като към туристическа, но и културна дестинация. В това направление е и заложената в програмата поетапна дигитализация на артефактите от хранилищата на българските музеи, които ще станат достъпни за европейската и световна аудитория, допълва Яна Радева.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Yana-Radeva-PP-Republikanci-za-Bulgariya-V-malkite-naseleni-mesta-tryabva-da-ima-universitetski-bazi-i-kino-v-chitalishtata-1067108
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.