Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Новите проекти на Варна във фокуса на среща с представители на Строителната камара
Автор: Пламена Николова 17:29 / 30.06.2021Коментари ()2749
©
Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ/СДС –Варна Юлиян Станев, Павел Христов и Данко Калчев се срещнаха с представители на ОП на Камарата на строителите в България.

Бяха представени новите проекти на Варна –строителството на нова инфекциозна и детска болница, модерна Индустриална зона , втори мост над Варненското езеро за връзка между АМ "Хемус“ и АМ " Черно море“ , разширяване на бул. "Цар Освободител“ и леко метро, нова високотехнологична библиотека, нова канализация в 11 вилни зони, разширяване на Аспаруховия парк, укрепване на свлачището " Трифон Зарезан“. Кандидатът за народен представител Павел Христов посочи един от приоритетите в програмата на ГЕРБ/СДС -принципа на мълчаливото съгласие срещу бюрократичните протакания и пречки, според който липсата на отговор за строително разрешително, за регистрационните и съгласувателни режими за бизнеса, да се счита за "да“ след изтичане на законовия срок от 30 дни.

Кандидатът за народен представител Данко Калчев подробно обясни идейния проект за мост над втори плавателен канал във Варненското езеро, трасето откъдето ще минава и съобщи, че на 15 юли екипът, който представлява, както и представители на общините, са поканени в Агенция "Пътна инфраструктура“, където се свиква съвет за новото съоръжение.

Представителите от Варненската камара на строителите поставиха конкретни проблеми на бранша, най-често случващите се казуси при реализацията на проекти, тежкия вакуум на кадри, не само поради изтичане на квалифицирана работна ръка, но и заради недостатъчното професионално образование. Те бяха категорични, че строителството на булевард "Левски“ е най-големият инфраструктурен проект, който промени града. Камарата на строителите в България подготвя предложения за изменения в ЗУТ.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Novite-proekti-na-Varna-vuv-fokusa-na-sreshta-s-predstaviteli-na-Stroitelnata-kamara-1100057
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.