Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пускат поетапно завършени участъци от новия бул. "Левски", вижте кога и къде
Автор: Пламена Николова 08:50 / 25.10.2018Коментари ()19543
Готовите участъци от новия бул. "Левски" ще бъдат пускани поетапно, обясни в интервю за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител "Хидрострой".  

- Г-н Пашов, кога се очаква да бъде завършен цялостно новият булевард "Васил Левски"?

- Въпреки усилията, които положихме и ние като изпълнител и Община Варна като възложител, последните дела на собствениците за защита интересите им по отношение размерите на обезщетенията приключиха значително късно – в края на септември. При определяне крайният срок за изпълнение следва да се вземат предвид всички фактори, в т.ч. и неблагоприятните метеорологични условия през изминалата пролет и предстоящите такива. Очакваме към края на годината да имаме съществено изпълнение на проекта. Графика за изпълнение на работа е в пряка зависимост от всички обективни и субективни фактори, които могат да имат отношение към проекта така, че да бъде защитен максимално интереса на възложителя и качеството на изпълняваните работи.  

- Какво е направено до момента и какво се прави? Ще бъдат ли пускани поетапно определени готови участъци и кога се очертава да стане това?

- Съсредоточени сме върху поетапното пускане на различни отсечки от новото трасе на бул. "Васил Левски". Усилията ни до края на 2018 са конкретно фокусирани върху пускане участъци от основното трасе и локалните платна от бул. "Цар Освободител" до ул. "Георги Пеячевич“. В момента работим активно по  довършване на съоръженията на булевардите “Владислав Варненчик“ и "Сливница“ и пускане на движението по ново изградените кръгови кръстовища.

- Има ли спънки в работата и какви?

- Не мога да кажа, че няма обективни причини, които нарушават ритъма на работа. Съобразявахме се с дейностите, свързани с отчуждаване на имотите по новото трасе на булеварда, към момента все още има някои неосвободени сгради. Вече споменах, че ни затрудни и дъждовното време, в което теренът често бе наводняван и трудно изсъхваше. Да се изведе една основна причина звучи като оправдание, а факторите са ясно дефинирани и обусловени. 

Има ли още неуредени въпроси с отчуждаването на имотите?

- Отчуждителните процеси са дейност управлявана от възложителя по проекта. До колкото ми е известно като процедури са приключили. Към днешна дата има неосвободени няколко имота, които са били основни жилища на собствениците им и тяхното събаряне предстои. Разбираме, че не могат да се пренебрегват собствеността и интересите на засегнатите от строителството граждани. Изпълнението на такъв мащабен проекти не може да е самоцел и той да се случи на всяка цена.

- Ще се работи ли и през зимните месеци?

- Ще се работи непрекъснато до окончателното завършване на проекта. Разбира се, при съобразяване с метеорологичните условия с оглед стриктно спазване на технологиите и гарантиране на качеството. 

ВиК авариите са често явление при изграждането на булеварда, на какво се дължат и пречат ли те на работата?

- ВиК аварии имаше при стартирането на проекта и те, както многократно сме коментирал,и се дължаха предимно на наличието на непопълнени в кадастралната карта съществуващи мрежи. Към момента голяма част от предвидените в обхвата на проекта ВиК мрежи са изпълнени, като остава да се довършват нови водопроводи и канализации в отделни участъци, след освобождаването на всички имоти. Възможни са планирани прекъсвания на водоподаването към гражданите при превключване на нови водопроводни клонове, което ще стане съвместно с ВиК оператора, след уведомление до засегнатите от тези дейности.



Още по темата: общо новини по темата: 179
12.01.2021 »
07.10.2020 »
29.09.2020 »
27.08.2020 »
30.05.2020 »
26.05.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Puskat-poetapno-zavursheni-uchastuci-ot-noviya-bul-Levski-vizhte-koga-i-kude-823714
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.