Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Семейство от Франция иска да плава с тръстиковата лодка от Варна до Грузия
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 21.08.2019Коментари ()1823
© БНТ
Младо семейство от Франция пет години вече живее без да използва електричество, гориво, пари и химикали. Пътуват много със своите велосипеди, а сега планират още по-екстремно приключение - да плават на природосъобразна лодка от България до Грузия. При старта на експедицията Абора във Варна младите хора споделят за плановете си пред БНТ. 

Докато Изабел и дъщеря ѝ Орион стоят близо до тръстиковата лодка на експедицията, съпругът на Изабел помага на екипажа на борда, а тя разказва колко били очаровани, когато случайно разбрали за експедицията.

Изабел споделя: "Това е най-природосъобразната лодка, която сме виждали. Бихме били много щастливи, ако можеше да плаваме с нея. Търсим лодка, която да тръгне оттук и да ни откара до Грузия като можем да платим единствено с труда си."

Младото семейство живее по този начин вече 5 години.

"Първо живеехме като номади в палатки, но това е възможно само през лятото. През зимата започнахме да живеем в органични ферми. Има международна мрежа от такива места и няколко от тях са в България", разказва още Изабел.

Преди година и половина Изабел и семейството ѝ потеглили от Бретан - най-западния регион във Франция. Отнело им е доста време, за да стигнат дотук, тъй като спирали често.

"Хората смятат, че е трудно, особено с малко дете. Но всъщност това е най-доброто решение. Нямаме количка, а я носим близо до себе си, откакто се е родила. Никога не сме ѝ купували специална храна, никога не е имала играчки, защото най-хубавите играчки са от природата", допълва младата майка.

Срещат се с местни био фермери в различни страни и така придобиват много нови умения и знания. Обикновено в тези ферми всеки заплаща храната и подслона си с работа между 5 и 6 часа на ден.



Още по темата: общо новини по темата: 12
29.08.2019 »
28.08.2019 »
19.08.2019 »
16.08.2019 »
14.08.2019 »
02.08.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Semeistvo-ot-Franciya-iska-da-plava-s-trustikovata-lodka-ot-Varna-do-Gruziya-892022
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.