Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна изграждането на многофункционалната зала към модерния спортен комплекс във "Владиславово"
Автор: Пламена Николова 13:38 / 21.04.2020Коментари ()10905
Започна изграждането на многофункционалната спортна зала към модерния спортен комплекс във "Владиславово", видя репортер на Varna24.bg.

Вече е вдигната носещата скелетна конструкция на залата, която ще е с размерите на хандбално игрище, но ще приютява още много други спортове. 

"Залата ще разполага с над 400 места за посетителите и по мащаби се явява втората Спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Вече е готов подземният паркинг под залата. Предвижда се изграждането на паркинг и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила.

Вътре в самата зала ще има санитарни помещения, съблекални, бани, тоалетни, складова база, както и кафе-клуб. Самото спортно съоръжение на комплекса ще разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно ще бъдат оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Ще има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това ще бъде изграден и професионален тенис корт. Проектът предвижда още оформянето на алея за бягане и ролери около всички съоръжения. Ще има зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк. Вече се работи по изграждането на външната кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс", обясни за медията ни кметът на "Владиславово" Николай Костадинов.

Стана ясно обаче, че оптимистичните прогнози районът да се сдобие с ценната придобивка за празника на Варна няма да се осъществят поради забавянето заради извънредното положение. 

"Срокът за завършването на комплекса по проект е до края на 2020 г. и смятам, че това е реалистичният срок предвид обстоятелствата, в който "Владиславово" ще има своя нов модерен спортен комплекс", допълни още Николай Костадинов.  

Районният кмет посочи, че мащабният проект се реализира върху площ от 38 дка, а за осъществяването му има изключителната подкрепа на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних и изрази своята благодарност за това.



Още по темата: общо новини по темата: 19
31.01.2022 »
17.01.2022 »
08.11.2021 »
14.06.2021 »
30.03.2021 »
05.01.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochna-izgrazhdaneto-na-mnogofunkcionalnata-zala-kum-moderniya-sporten-kompleks-vuv-Vladislavovo-958596
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.