Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
1xbet представя: Топ 10 на най-бързите сервиси в историята на тениса
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 07.05.2020Коментари (0)7043
©
Сервисът е безспорно един от ключовите компоненти в тениса. Много рядко можем да попаднем на успешен състезател, особено при мъжете, който да не разполага с добро сервиране. Благодарение на 1x bet, в тази статия ще ви представим класация с десетте най-бързи сервиса при мъжете на всички времена. Поне засега, никой не е сервирал по-бързо от тези десетима играчи.

Мариус Копил (Румъния) - 244 км/ч.

През 2016 година румънецът Мариус Копил успя да влезе в Топ 10 на най-бързите сервиси на всички времена. Копил, чието най-високо класиране в кариерата е под номер 59, успява да запише постижението си на турнира European Open. Румънският играч не е сред звездите на тениса, но определено този сервис е впечатляващ.

Йоахим Йохансон (Швеция), Фелисиано Лопес (Испания) - 244.6 км/ч.

Шведът Йоахим Йохансон и испанецът Фелисиано Лопес си поделят осмото място във вечната класация със сервис с бързина от 244.6 км/ч. Йохансон “изстрелва" топката по време на “Дейвис Къп" през 2004 година, докато Лопес го прави на турнира в Queen’s Club през 2014 година.

Анди Родик (САЩ), Милош Раонич (Канада) - 249.4 км/ч.

Анди Родик и Милош Раонич са тенисисти, добре известни с мощния си сервис. Родик дори успя да спечели титли от Големия шлем, благодарение на сервирането си, докато Раонич все още не е имал този шанс, въпреки репутацията си на страхотен талант. Анди Родик успя да запише сервис от 249.4 км/ч. по време на "Дейвис Къп" през 2004 година, докато Раонич прави същото на турнира SAP Open през 2012 година.

Иво Карлович (Хърватия), Йержи Янович (Полша) - 251 км/ч.

Стигаме и до двама европейци в Топ 4, които си поделят четвъртото място в класацията. Гигангът от Хърватия Иво Карлович и полякът Йержи Янович имат върхово постижение на сервис от 251 км/ч, което е впечатляващо. Карлович записва рекорда си по време на “Дейвис Къп" през 2011 година, а Янович - на турнира Pekao Szczecin Open година по-късно.

Джон Изнър (САЩ) - 253 км/ч.

Американската ракета е друг тенисист, отлично познат със силата на сервиса си. Това е и неговото най-голямо оръжие, без да омаловажаваме другите му качества. През 2016 година, отново на “Дейвис Къп", Изнър “стоварва" топката със скорост 253 км/ч. в полето на противника.

Албано Оливети (Франция) - 257.5 км/ч.

Стигаме и до втората позиция, където заварваме не особено известния французин Албано Оливети. През 2012 година обаче той прави нещо впечатляващо на турнира Trofeo Lame Perrel-Faip, биейки сервис със скорост от изумителните 257.5 км/ч. Както казахме обаче, Оливети не е особено успешен състезател. Най-доброто му класиране е под номер 161 в света през месец май 2014 година.

Сам Грот (Австралия) - 263 км/ч.

Стигаме и до настоящия рекордьор за най-бърз сервис в историята на тениса. Това е австралиецът Сам Грот, който през 2012 година изстрелва топката с 263 км/ч. на турнира в Бусан. Тук можем да кажем, че Грот също не е сред най-успешните играчи. Той има само две титли в кариерата си, а най-доброто му класиране в ранглистата на ATP е под номер 53 през лятото на 2015 година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: