20-годишна българка е най-младият преподавател в "Йейл"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 15.09.2020
1247
20-годишна българка е най-младият преподавател в един от най-престижните университети в света - щатският "Йейл“.

Тереза Бойнова е родена в София, но само на 3 месеца майка й я отвежда в Африка, където израства. Именно защото расте сред бедната общност на Черния континент, проблемите на хората я вълнуват още от малка, като с годините тя става активистка за човешки права. Първият й голям успех като социален активист е още в гимназията, когато заедно с екипа си защитават и представят на широката общественост темата за проблемите на децата, работещи в ранна възраст.

Едва 17-годишна, Тереза защитава успешно резолюция в Международния съд в Хага. Инициативата на ООН е насочена за учениците от средните училища от цял свят да представят сериозни световни проблеми и да ги защитават пред голяма аудитория и комисия. На 20 години Тереза става вицепрезидент и директор за клиентите на най-голямата консултантска компания в света в Милано.

Там като студент-консултант тя се занимава с неправителствени организации и стартъпи със социални каузи. Следващата голяма стъпка в живота й е да постъпи в "Иейл“. Но не като студент, а като преподавател.

Кандидатства за тази позиция, след като участва в специални летни обучителни лагери. Традиция на университета е да кани на тези кампове отличниците, постигнали най-високи резултати в своите страни. Тереза завършва като най-добра от Зимбабве и на лагера се класира между първите 5 кандидати от Африка. Разкрива, че сред преподавателите е била единствената на 20 години, като останалите й колеги са били З0-годишни.

Заради впечатляващата си биография младата активистка е желан стажант от няколко комисии в Европейския парламент, пише "България Днес“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...
Калфин: В един весел хаос си вървим напред. Каквото мине - мине, ...
Средствата за държавните имоти зад граница недостигат, състояниет...
Сезонът е открит: Колко ще трябва да платим за килограм череши?
Проф. Иван Литвиненко: Има начин държавната детска болница да се ...
Земетресение разлюля една част на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).