200 пчели нажилиха жена! От болницата: Бе в много тежко състояние!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:39 / 12.10.2017
1388
Жена бе нажилена от над 200 пчели. Истинско чудо е, че тя бе спасена. Пенсионерката е била приета в пловдивската университетска болница "Св. Георги" в много тежко състояние. "Беше предприето адекватно лечение и 70-годишната пациентка от Куклен вече е стабилизирана", коментираха от токсикологията. Пострадалата е била опитна пчеларка и лекарите недоумяват защо медоносните насекоми са я нападнали. 

"Най-вероятно пчелното семейство е загубило майка си. Тогава работничките в кошера започват да снасят яйца, от които се раждат само търтеи", смятат от пловдивското дружество "Акация 1899". В този случай пчелите изпадали в стрес и ставали изключително агресивни, тъй като нямали необходимата организация и достатъчно храна. 

Според пчеларите от пловдивското дружество възможно е и кошерите на жената от Куклен да са пострадали от т.нар. "пчели крадци", които плячкосват запасите им. След подобни атаки нападнатите насекоми в кошера ставали неспокойни и при неправилна манипулация от страна на пчеларя могат да го нажилят, пише "24 часа". Не се изключва и хипотезата пчелното семейство на пенсионерката от Куклен да се е разболяло. От "Акация 1899" са скептични по отношение на предположението на лекарите, че възрастната жена е нажилена от африкански пчели-убийци, тъй като този вид не се среща у нас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).