5-годишно дете участва в похода "По стъпките на Ботевата чета"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 27.05.2017
1518
833 туристи от цялата страна са заявили участие в 71-ия Национален туристически поход "По стъпките на Ботевата чета Козлодуй-Околчица", предава "Дарик". В най-големия туристически поход в страната ще участват 696 ученици и техните ръководители, 117 студенти и индивидуални туристи. Ученическите групи са от 10 области на страната, като 13 групи са от област Враца, 5 групи от област Благоевград и по 2 групи от област Стара Загора, Софийска област и област Велико Търново. 

По една представителна група в 71-ия Национален туристически поход имат областите Кърджали, Бургас, Пловдив, Ямбол и Видин. Според предварително заявеното участие най-възрастният турист е 75-годишен представител на община Велико Търново, а най-малкият- 5-годишен от Ямбол.

По традиция в събота от 10.00 часа тържествено от площад "Христо Ботев" във Враца ще бъдат изпратени участниците в похода от града и общината. По-късно през деня всички походници от страната ще се събират в бивака в Ботевия парк на брега на Дунав край Козлодуй, където областният управител на Враца ще открие 71-вия поход "По стъпките на Ботевата чета Козлодуй-Околчица" и ще връчи знамена на групите.

Вечерта туристите ще участват в тържествения митинг-заря край паметния обелиск, бележещ мястото, където Христо Ботев и 200 четници слизат на козлодуйския бряг преди 141 години и целуват родната земя.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).