6000 лв. месечно отделя държавата за тонизиращи напитки за надзирателите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:58 / 27.08.2016
941
Държавата ще отдели едва по около шест хиляди лева на месец, за да осигури кафе, чай, безалкохолни и други ободряващи напитки за надзирателите в цялата страна. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", информира БГНЕС.

Общата стойност на поръчката е малко над 30 000 лв., с ДДС, а срокът за изпълнение пет месеца. Поръчката е повече от скромна, като се съпостави със състава на дирекцията, заради това вероятно право на ободряващи напитки ще имат само нощните смени.

Фирмата-изпълнител трябва да осигури доставка на продуктите в цялата страна - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Бобов дол, Белене и Бойчиновци.

От документацията на обществената поръчка става ясно още, че при нощните смени надзирателите най-често се тонизират с разтворимо кафе - три в едно, защото ръководството на ГДИН е поръчало 50 000 пакетчета. За надзирателите ще има и мляно кафе - 30% арабика и 70% робуста - общо 30 килограма. Поръчани са и едва 285 опаковки чай, като се залага основно на билковия. Едва около 12 000 газирани безалкохолни напитки ще получат надзирателите, които изпълняват нощни смени за период от пет месеца. Изрично е посочено, че газираните напитки не трябва да съдържат таурин, т.е. от доставката отпадат високоенергийните напитки.

Количеството трапезна и минерална вода също не е много голямо - 2000 бутилки от по 1,5 л. и 5000 бутилки по 0,5 л. За сметка на това освен 25 000 пакетчета с обикновена захар, дежурствата ще бъдат подсладени и с още 14 100 пакетчета кафява захар.

Изборът на изпълнител ще стане на основание предложена "най-ниска цена".


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).