80% от работещите българи не са доволни от заплатите си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:48 / 01.09.2022
751
80% от работещите българи не са доволни от заплатите на работното си място и смятат, че са подложени на силен стрес. Данните са от проучване за удовлетвореността на служителите, проведено в различни сектори от водеща платформа за кариерно и личностно развитие.

Българите масово изпитват неудовлетвореност от условията на труд, от ниските доходи и високия стрес на работното място. Искат 20% увеличение на заплатите и по-малко напрежение в работата.

Дори и в най-високоплатения сектор на IT-специалистите се наблюдават 65%, които смятат заплащането си за несправедливо и ниско.

Най-недоволни са заетите в сектор "Бизнес и публична администрация", където близо 90 на сто посочват, че заплащането, което получават, не е справедливо.

70% от анкетираните биха сменили работата си за между 1/5 и наполовина по-висока заплата, а гъвкавото работно време и регулярните бонуси са най-предпочитаните придобивки на работното място.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).