АПИ: Обработката на настилките продължава

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:45 / 15.02.2021
907
560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Настилките и съоръженията се третират срещу заледяване и хлъзгавост, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим, съобщават от АПИ.

Всички пътища са отворени за движение за леките автомобили и са проходими при зимни условия. Ограничен е трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 т и преминаването с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала“, по път II-37 Батак – Доспат и по път III-866 Девин – Михалково. В област Смолян снежната покривка е над 35 сантиметра. Затворен за МПС над 12 тона e "Троянски“ проход.

Днес в 9 области в Югозападна и Южна България – Перник, София-град, Софийска област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, е определен жълт код за потенциално опасно време за ниски температури, които създават условия за поледици и хлъзгавост. Обработката на настилките продължава, тъй като заради ниските температури особено в усойните места и по съоръженията има предпоставки за хлъзгавост и заледяване.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Виж коментарите (0)

Още по темата (285):
10.12.2021 Задават се най-късите дни в годината
01.09.2021 Заделят 100 млн. лв. за зимно почистване на републиканските пътища
07.04.2021 Силен вятър носи още по-студено време до часове
04.04.2021 Април ли? Вижте какво се случва в планините!
03.04.2021 Мощен циклон връхлита страната ни, пригответе се за много дъжд
02.04.2021 Средиземноморски циклон връща зимата у нас, на места нови 20 см сняг!
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).