Адв. Величков: Гешев е имал две "папки" – остава главен прокурор или влиза в политиката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 10.06.2023
1194
Ако няма някакво абсурдно развитие на нещата, следващата седмица Иван Гешев да бъде освободен от поста си. Това каза за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ адв. Велислав Величков от Инициативата "Правосъдие за всеки“.

За обръщението на главния прокурор към нацията, което трябваше да се случи в петък по БНТ (бел. ред. – 09.06.2023г.), но бе отложено, той коментира: "Действително имаше едно очакване като от онези години, когато в петък вечер по телевизията се прожектираха "Робинята Изаура“ и "Седемнадесет мига от пролетта“ и всички заставаха да гледат. Като съспенс се развива всичко, свързано с главния прокурор, прокуратурата и съдебната власт в последните 40 дни. Това беше някакъв очакван епилог. Обвинител номер 1 свързваше това обръщение с решението на Висшия съдебен съвет относно процедурата за неговото освобождаване, каквото и да е то. Имал е две "папки". Едната: "Оставам главен прокурор и казвам какво следва оттук-нататък – не успяха да ме махнат“, другата: "Влизам в политиката“. И понеже ВСС отложи своето решение, затова и обръщението се мести за следващия четвъртък, най-вероятно. Преди това ще слушаме какво ще каже главният прокурор на заседание в Брюксел на подкомисията към комисията LIBE по сигурност и правни въпроси. Да не забравяме, че той поиска да се изкаже и на закрито заседание в НС по конкретни досъдебни производства. Това означава, че се очаква да разкрие следствена тайна по тях. Дали това ще се случи, предстои Народното събрание да реши. При всички положения ни очаква много интересна седмица откъм главния прокурор и ВСС“, смята адвокатът.

От заседанието на ВСС следващата седмица адв. Величков очаква: "Ако няма някакво абсурдно развитие на нещата, следващата седмица Иван Гешев да бъде освободен от поста си“. "В крайна сметка, броим дните докато този мандат на главния прокурор бъде прекратен. Според мен това ще е крайният резултат“, обобщи той.

Веселка Иванова

Виж коментарите (0)

Още по темата (334):
26.01.2024 ВАС отхвърли и втората жалба на Гешев, че не е възстановен като прокурор след уволнението му
10.08.2023 Гешев обжалва пред ВАС отказите да бъде преназначен като прокурор, а след това да бъде гласувана оставката му
08.08.2023 Владимир Николов: Главен прокурор, изпразнен от съдържание, ще доведе до феодализиране на отделните райони в страната
20.07.2023 Бивш конституционен съдия: С действията си Иван Гешев е извършил ритуално самоубийство
19.07.2023 Правна комисия прие окончателно промени в Закона за съдебната власт
14.07.2023 Гешев отказа да бъде охраняван от НСО
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).