Адвокат Сокол Недков: Немислимо е за 2000 лв. да бъде извършено възможно най-тежкото престъпление

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (3)
22:31 / 14.08.2023
1436
Немислимо е за 2000 лв. да бъде извършено най-тежкото възможно престъпление, което е отнемането на човешки живот. Очевидно се касае за лице, което няма възпиращи структурирани механизми, не цени човешкия живот и и не се съобразява с правния порядък. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Сокол Недков, адвокат с дългогодишен опит в сферата на наказателните дела, по повод жестокото убийство в София.

"Става въпрос за 2000 лв. в случая - по никакъв начин не може да се изведе някаква версия за извършено деяние, което да е мотивирано от някаква безизходица или някакви подобни обстоятелства. Затова, аз съм склонен по-скоро да смятам, че наказанието ще бъде доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което е възможно най-тежкото наказание, предвидено, съгласно нашия Наказателен кодекс", обърна внимание адвокатът.

По думите му разследването е в много ранен етап: "В хода на самото разследване ще се събират още доказателства и ще може да се прецизира обвинението на втория замесен, на който му бъде повдигнато обвинение за лично укривателство, което означава, че той е помогнал след извършването на деянието, с укриването на извършителя.

До 5 години лишаване от свобода предвижда закона за лично укривателство. Обаче, ако се намерят доказателства, че той по някакъв начин е помогнал, но не е бил там преди или по време на извършването на деянието, той тогава ще отговаря наравно с извършителя. Всичко това ще се отчете при определяне на наказанието степента и характера на неговото участие, ще намери отражение в неговото наказание. Но на този етап прокуратурата сочи доказателства за лично укривателство", коментира Недков.

Виж коментарите (3)

Още по темата (22):
22.08.2023 Адвокатът на обвинения за убийството в София: Подзащитникът ми не е искал да убие Крис, той само го е удрял с желязна тръба
22.08.2023 Майката на обвинения за убийството на Кристиян Пеев: Разговарях със сина си, той се разкайва
22.08.2023 Обвиненият за тежкото убийство в центъра на София се е отказал да обжалва мярката си за неотклонение
22.08.2023 Гледат мярката за неотклонение на заподозрения за убийството в центъра на
София
16.08.2023 Съдът остави в ареста обвиняемия за жестокото убийство в София
16.08.2023 Адвокатът на обвинения за помагач на убийството в София: Парите не може да са единственият мотив
Още новини от Национални новини:
Борисов от Русе: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник ...
Специализиран екип от ВМС беше активиран заради дрон, открит в ра...
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловди...
"Ел Би Булгарикум" с ново ръководство
Борисов: Оставих милиарди левове, сега парите ги няма
НИМХ с предупреждение: Първа степен на опасност от дъжд, градушки...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).