Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
јдвокатка ще обжалва заповедта за "зелени€" коридор
јвтор: ƒиана Ѕикова 10:33 / 13.11.2020 оментари (47)758
©
ѕловдивски€т адвокат ћари€ Ўаркова, специалист по медицинско право, остро възрази срещу т.нар. "зелен коридор" за хората на и над 65 г. за пазаруване в магазини и аптеки. “€ припомн€, че при об€в€ването на извънредното положение през март т.г. тогавашни€т здравен министър  ирил јнаниев издаде подобна заповед, ко€то беше отменена след подадена жалба.†

ѕубликуваме мнението на ћари€ Ўаркова без редакторска намеса:

"ќт началото на епидеми€та в Ѕългари€ министърът на здравеопазването издаде стотина и повече заповеди, част от които доста проблематични от правна гл. точка (дали мерките са правилни или не от епидемиологична гл. точка остав€м на експертите в тази област).

ќставам на мнението, че безцелното обжалване на заповедите, а и на различни индивидуални административни актове (например предписани€та на –«» при изтекла карантина) е излишно за€ждане и затрупва с работа и без това задръстените от задачи колеги и съда.

«атова никога не съм си позволила самоцелно да критикувам, а още по-малко да не спазвам установените със заповедите мерки.

ƒнес обаче ще си позвол€ да кажа н€колко думи. ќграничаването на достъпа до магазини и аптеки за хора на определена възраст и то у€звими хора, не е зелен, а „≈–¬≈Ќ коридор. ƒа дадеш ≈ƒ»Ќ—“¬≈Ќј възможност от два часа на възрастни хора, н€кои от които трудно подвижни, да си набав€т основни за нуждите им продукти, е абсурдна м€рка, на фона на обсто€телството, че в останалото време всички останали ще имат свободен достъп до същите тези обекти.

ƒа аргументираш това свое решение със съобраз€ване с бизнеса, е нелепо. ƒа не говорим, че точно в този времеви диапазон може да не работ€т дадени обекти, да е студено, мрачно, мъгливо, хората да се нужда€т от спешно закупуване на лекарство по друго време от ден€ и пр.

»ли в този случай не се притесн€вате, защото старите хора н€ма как да изл€зат на улиците?

“ази заповед е дискриминативна, ограничението е унизително и непропорционално и ще бъде втората заповед, ко€то аз ще обжалвам от началото на епидеми€та.

ѕонеже след предишната ни жалба министърът незабавно отмени обжалваната от нас заповед, искрено се над€вам проф. јнгелов да се опомни от разходката в джипката и да € отмени овреме!"ќще по темата: общо новини по темата: 9766
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
предишна страница [ 1/1628 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ј пневмони€ може да получи от дълго време носенето на маски.
0
 
 
ƒнес в Ћидл не пускаха под 65, и се наложи да ходим вечер, та беше пълно и не са с хора 65, ако баба и д€до работ€т, защото имат гол€мммммааааа пенси€,те какво н€ма ли да пазаруват след 5? ћайки с деца като излизат на разходка едновременно и пазаруват,това пак става от 12 до 17, не 4азбраха че всичко са глупости и така н€ма да се оправ€т, изобщо тези мерки са безмислени,
0
 
 
“и€ мини-с-три си пишат заповеди през 1 час. “о€ коридор е безмислен, като не са в магазин или аптека, нали пак са около ти€ под 65. ¬ градски€, на театър/кино и сие.  акво само раздразниха хората? јз пък искам да пазарувам в 3 или 4. ќставка и за министъра с веждите ..!!!!!!!
0
 
 
 ато ц€ло е нарушаване на човешките права рЯШЙ
0
 
 
ѕоредната глупост, пенсионерите да са ни живи и здрави си пазаруват през цели€ ден! Ќали, така? ј ние, хората под 65 години сме ограничени с 5 часа. Ќали така? ≈ та, чии права са нарушени?
0
 
 
 акви предписани€ при изтекла карантина?
0
 
 
«а тази заповед съм напълно съгласна, а сега мол€ да обжалите и заповедта с ко€то забраниха на хората под 65 да съществуват
-1
 
 
Ќе мога да разбера нещо, октавете ги тези хора да си пазаруват, да се разбол€ват и ако се ожеве€т добре, ако не , поне са си напазарува ли.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
Ћ€то 2020 г.
»зтребител падна в „ерно море край Ўабла
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: