Адвокатът и осъденият за щетите от протеста 2020 с първи думи

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
10:13 / 23.03.2023
770
"Една кола се врязваше в тълпата, спираше и тръгваше отново няколко пъти и чувате крясъците на хората. Какво правите? Чакате отстрани? Намесих се. Вижда се, че седмица преди избори делото е във фокуса на подбрани медии. Това е дело срещу хора, които са протестирали срещу определена партия и съдебната власт, и виждаме днес на практика. Хората ще са на улицата докато не се оправят нещата.", заяви след края на делото Стоян Атипов, информира репортер на "Фокус".

Атипов изрази съжаление към децата, които са били в автомобила по време на инцидента. Той съжалява, че са били поставени в тази ситуация и, че е трябвало да преминат през подобно нещо.

Адвокат Велчев, защитник на осъдения Атипов каза:  "Един съдебен акт не се коментира, ние ще обжалваме пред СГС. За мен това в едно абсурдно съдебно решение, нито съответства на съдебната практика, нито на Европейският съд на практиките". 

Той забеляза съмнителна връзка, като посочи: "Неслучайно прокурорът, който е водил разследването и който е внесъл обвинителния акт, е небезизвестната Вероника Трифонова, която няколко месеца след това дело стана един успешен кандидат и вече делегиран прокурор при Лаура Кьовеши".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).