Агенцията за бежанците на ООН похвали Община Варна за украинците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54 / 09.03.2023
817
Във вашия регион има между 10 и 12 000 украинци и движението на хора продължава. Местните и областните власти имат ключова роля и ние искаме да продължим да работим с Вас, каза Седа Кузулидж - председател на Агенцията за бежанците на ООН на среща със секретаря на Община Варна Нора Момчева.

Хората, които напуснаха родината си, станаха част от нашата общност и ангажимент на общината е да се грижи за тях. Затова и ние предоставяме всички услуги, които касаят бита на хората – здравни услуги в общинските ДКЦ-та, социални услуги, включително психологическа подкрепа. За децата бе осигурена възможност за образование в общинските училища, детски градини ясли, възможност да посещават безплатно заедно с българските си връстници школите на Общинския детски комплекс, обясни на свой ред Нора Момчева.

Седа Кузулидж подчерта, че помощта от Община Варна е високо оценена от организацията и ще бъде споделяна на големи световни форуми.

Тя заедно с Хайонг Ким - съветник по координацията между агенциите на ООН и Борис Чеширков – съветник "Комуникации“ към Върховния комисариат на бежанците, се срещнаха днес с г-жа Момчева във Варна. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи действия за помощ и адаптиране на деца и възрастни хора със специални потребности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй
Край на прохладното време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).