Акция срещу битовата престъпност след пореден случай на брутално пребит и ограбен дядо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:08 / 12.05.2020
1756
Акция срещу битовата престъпност в село Браница край Харманли. Главният прокурор Иван Гешев отиде на място след случай на брутално пребит и ограбен възрастен мъж.

В ранните часове на неделя в къщата на 78-годишния мъж влязъл крадец. Възрастният мъж е завързан, покрит с одеяло и пребит. Открадната му е пенсията от 220 лева.

Близки на пребития мъж заявяват, че това е третото нападение над него през последните месеци. Има задържан по случая. Той е познат в селото. Местните казват, че и друг път е създавал проблеми.

Пребитият мъж е настанен в болницата в Харманли.

"Водещи приоритети за прокуратурата независимо от извънредното положение, независимо от пандемията, която се развива в Европа и не само в Европа, е борбата с битовата престъпност и това, че е недопустимо, какъвто е случая в село Браница, възрастни хора да бъдат връзвани, пребивани и да им бъде вземана пенсията. Хора, които са изградили тази държава, плащали са си данъците и заслужават да живеят спокойно и сигурно", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Преди дни в селото е имало още един подобен случай. От прокуратурата и полицията допълниха, че се очаква след падането на извънредното положение престъпността да се повиши и с оглед на това, че много хора се прибират от чужбина, а сред тях има и криминално проявени. Такъв пример са двама души, които наскоро се прибрали от Италия и ограбили храм във Видин.

От началото на извънредното положение образуваните досъдебни производства са 1705 са образуваните досъдебни производства за нарушаване на мерките, пише още "Нова ТВ".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).