Александър Йорданов: В миг на алкохолно опиянение македонски политици са казвали, че няма да станат членове на ЕС преди братска Сърбия

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
10:22 / 28.04.2023
909
Много македонски политици работят по-скоро за интересите на Белград отколкото за интереси на Скопие. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Александър Йорданов, бивш посланик на България в Македония, евродепутатът от ГЕРБ-СДС.

"А интересът на Белград е по никакъв начин Северна Македония да не влезе в Европейския съюз преди Република Сърбия. А пътят да Републиката Сърбия към ЕС е изключително труден, трънлив, комплексиран, и като нищо това може би ще бъде последната страна от Западните Балкани, която ще стигне до членство в Европейския съюз" коментира евродепутатът.

Той припомни, че близо вече 30 години България винаги е защитавала тезата за необходимостта Северна Македония да бъде заедно с нас в европейското семейство. "За съжаление македонските политици работеха много често против интересите на своята страна. Аз съм чувал от македонски политици в така миг на алкохолно опиянение да кажем или на искреност, че те няма да станат членове на Европейския съюз, защото не може Македония да стане член на Европейския съюз преди тяхната братска Сърбия".

Според Йорданов е много важно македонския политически елит да осъзнае и наистина да приеме своя европейски път. "И да разбере, че този европейски път на Северна Македония минава през абсолютно ревизия на комунистическото минало. Както и отказ от доктрината на македонизма, която доктрина на един постоянен антибългаризъм е в постоянно действие. Той не затихва никога. Но докато съществува тази доктрина на антибългаризъм Северна Македония не може да влезе в Европейския съюз по никакъв начин", коментира евродепутатът.

По думите на Александър Йорданов Северна Македония трябва да приеме стандартите на Европа, а не да живее още във времето на комунистическа Югославия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).